צינתור לה וכיליה ביום אחד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/07/2007 | 14:00 | מאת: חיים

אני אמור לעבור באסותא צינתור בכיליה ובלב בד בבד. שאלתי האם אסותא ערוך לצינתור כזה במידה ומשהו מסתבך(חס וחלילה) שנית : האם לא מסוכן לעשות צינתור גם בלב וגם בכיליה בד בבד שלוש: הקפיץ המדובר תוצרת הארץ או היקר? האם יודעים מבעוד מועד כמה קפיצים דרושים

26/07/2007 | 18:30 | מאת:

הגורם החשוב הוא התפקוד של הכליה. באם הוא תקין הרי החשש הוא קטן. בכל מקרה מומלץ לקבל הכנה ע"י נוזלים וסירן, ולמעט במידת האפשר בכמות חומר הניגוד שבה משתמשים בצינתור. אסותא הוא בית חולים לכל דבר ואיני רואה בעיה לעבור את הצינתור שם. לגבי תומכנים - כדאי לשוחח עם הרופא המצנתר לגבי אפשרויות, יתרונות ןחסרונות ועלויות, כל זאת לפני הצינתור תודה