צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

24/07/2007 | 10:34 | מאת: דודו

רופא יקר, יש לי מספר שאלות. אבי עבר מיפוי ל בו מצאו סימנים של אסקמיה באזור המרוחק של lad כפי שהוסבר לו. אחרי חדשיים צונתר ומצאו הצרות דוקא באזור המקורב. 1. האם פשוט היה לאבי מזל שניגש לצינתור כי אין קשר בין תוצאות המיפוי לבין המצב שמצאו בניתוח, או שמיפויים לא מדייקים? האם יש קשר בין המיפוי לממצאים בניתוח? 2. אימי עברה מיפוי ויש הצרות בעורק אחר. האם על פיח מיפוי ניתן לדעת איזה צינתור תצטרך ואם יהיה צורך בתומכנים ועוד? 3. כל כמה זמן אדם אחר צינתור זקוק למעקב? תודה רבה רבה.

24/07/2007 | 23:16 | מאת:

1. למפוי דיוק טוב מאוד העומד על ~85% בהשוואה לצנתור 2. לא ניתן לדעת האם יהיה צורך בתומכנים ואם כן, האם ניתן לבצע את הפעולה מבחינה טכנית. אילו החלטות המתקבלות בצינתור 3. יש להיות במעקב קליני מסודר. אין צורך במבחן מאמץ שגרתי אחרי הצנתור להערכה האם העורק פתוח. למבחן כזה יש כן חשיבות להערכת כושר גופני והדרכה לגבי פעילות גופנית תודה