דפיקות לב מהירות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

09/07/2007 | 16:54 | מאת: פפריקה

שלום רב אני בת 36 נשואה +2 בדכ בריאה למרות שלפני כשנתיים מצאו אצלי סכרת ומאז אני מאוזנת ע"י דיאטה. לפני כשבועיים חשתי חולשה והגעתי למצב של כמעט עילפון , אחרי שבוע זה קרה שוב רק הרבה יותר חזק , זה קרה בעבודה הרימו לי רגליים ואחרי כחצי שעה התאוששתי , אבל עם כובד בראש רעידות פנימיות ודפיקות לב חזקות. מאז אני סובלת מדפיקות לב שמוציאות אותי מדעתי. מעירות משנתי ובשלושת הימים האחרונים אף ללא שינה בכלל. המיטה רועדת ואחר כך אני מרגישה כאבים בצד שמאל מתחת לכתף וביד. כאב של שריר כזה אבל בעצמות ובזרוע. רופא משפחה שלח אותי להולטר לב וזה רק ביום שישי מה עושים עד אז? אני במצב של חוסר מנוחה. לא ישנה וכל הזמן הלב שלי דופק מהר וחזק. לקחתי קלמנרבין שהרגיע למעט זמן וזהו. מה יש לי? האם אפשר לחטוף התקף לב מדפיקות לב כאלו? מאוד מודאגת וחסרת מנוחה תודה

09/07/2007 | 16:56 | מאת: פפריקה

בנוסף יש לציין שהופנתי למוקד ושם ערכו בדיקות דם ואקג. הבדיקות דם תקינות והאקג הראה דפיקת לב מיותרת שהרופא לא ראה בחומרה

10/07/2007 | 23:57 | מאת:

לעיתים אין קשר בין עוצמת התחושות לחומרת הפרעת הקצב. יש אנשים רבים שלא מרגישים כלל שקצב בלב אינו סדיר ויש כאילו שחשים כל פעימה עודפת (מוקדמת). לאור העובדה שבאק"ג הרגשה הלא טובה לא נמצאה הפרעת קצב מסכנת הרי אין מקום לדאגה ויש להתעזר בסבלנות לבדיקת ההולטר. כדאי יהיה לבצע גם בדיקת אקו לב תודה

11/07/2007 | 10:18 | מאת: אחימאיר

לפרופ' פוקס הנכבד, אני בן 64 ומנהל אורח חיים בריא מכל בחינה, ובכלל זה בהליכות של 40 דקות כל יום. אני מרגיש מצוין. בבדיקות התברר כי בעת מאמץ קיימת צניחת ST עד 1.5 מ"מ US. במפוי נמצא כי קיימת איסכמיה בגודל קטן פלוס בחלקו הדיסטלי של אזורים קידמי ואינפריורי. אני שוקל עריכת צנתור. שאלתי היא: הרופא אסר עלי להרים משקל של ארבע ק"ג. בתשובות רבות בפורום זה ראיתי שמומלץ שלא להרים משקולות אך מעולם לא שמעתי על הוראה המגבילה את כובד המשקל לארבעה ק"ג. משמעות הדבר שלעיתים אין לי אפשרות לפנות אשפה. אני גם לא מבין כיצד זה לא קיימת כל הגבלה על הליכה, על עליה במדרגות וכד' וקיימת הגבלה דוקא בענין משקל. אודה לך אם תסביר את הדבר ומאד אשמח להפניה למאמר מקצועי הדן בכך. תודה לך על נכונותך וסבלנותך לענות לשאלות הפונים. אחימאיר

21/07/2007 | 20:33 | מאת: נועם

למה להמתין להולטר תבקשי הפניה למכון מוניטור, מוכר ע"י כל קופות והרבה יותר יעיל . תבדקי עם הרופא שלך, הוא ידע על מהמדובר, (למקרה שתרצי לפנות ישירות 1-700-700-663)