תוצאות מיפוי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

21/06/2007 | 21:41 | מאת: דוד

עברתי התקף לב לפני שנים בעורק מרגינלי אחורי תחתון וצונטרתי. בעקבות תעוקה לפני כשנה צונטרתי בעורק ימני. כמו כן התגלה גם כי העורק שצונטר קודם נסתם וכעת יש מעקף טבעי ובעורק משני יש היצרות של 50%. בעקבות מיחושים עברתי מיפוי לב, התוצאות: LAD קדמי צידי פגם מילוי קטן הפיך. RCA פוסטרוביזלי פגם מילוי קטן קבוע. LCX פגם מילוי מלא קבוע. תוצאות הודגם אוטם מלא וחודר בדופן הפוסטרולטרלי (בתפוצת עוקף) כמו כן הודגמה אסכמיה קלה בדופן האנטרולטרלי (עורק דיאגונלי?) מה המשמעות?

23/06/2007 | 09:21 | מאת: יעקב

אנא קרא את שכתבתי באתר: http://www.heartcenter.co.il/fo orum_viewMessage.asp?message=14 449&board=21 אם תירצה תוכל לחזור אלי במייל: [email protected]

23/06/2007 | 09:44 | מאת:

המפוי מלמד שהאזור של העורק המרגינלי שנסתם בעבר עבר אוטם ושיש הצרות בעורק המספק את האזור הקדמי צדדי. האזור אינו גדול וההחלטה לגבי צינתור תלויה במיחושים שלך. כמו כן, כדאי לבצע אקו להעריך את התפקוד הכללי והאזורי של הלב. הנתונים הללו יכולים לעזור לגבי ההחלטה בצורך בצינתור תודה