אי ספיקה טריקוספידלית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

12/06/2007 | 19:45 | מאת: שרונה

קיבלתי תוצאות של אקו לב.היה רשום שם אי ספיקה טריקוספידלית קלה מאוד.הלחץ המוערך במחזור הריאתי הוא כ 25 ממכ,+RAP לא נראה ממצא המתאים לקוארטציה של האורטה מה המשמעות של זה.אני בת 28,ובזמן האחרון אני מרגישה מאוד עייפה בזמן הליכה שהייתי רגילה אליה.מה המשמעות?

16/06/2007 | 22:08 | מאת:

המשמעות לגבי המסתם הטריקוספידאלי היא שאין בו כל בעיה. הלחץ במחזור הריאתי מוגבר במידה קלה מאוד והייתי חוזר על הבדיקה בהמשך לוודא שהנ"ל לא בתחום הטעות. בכל מקרה הממצאים לא מסבירים עייפות במאמץ וכדאי לבדוק גם סיבות אחרות כמו אנמיה (חוסר דם), רמות הורמון בלוטת התריס ובדיקות דם נוספות. כדאי לזכור שעם עשית הפסקה בהליכה הרי החזרה לכושר גופני היא איטית (איבוד כושר הוא לצערינו מהיר) תודה

16/06/2007 | 23:17 | מאת: שרונה

אבל מה זאת אומרת הלחץ במחזור הריאתי מוגבר במידה קלה מאוד .(לפי דבריך). יש בעייה של לחץ כלשהו על הלב? (סליחה על הבורות,אני לא מבינה את המינוח).האם זה משהו מסוכן?מדוע לחזור על הבדיקה ,כי הממצא לא טוב?לא הבנתי בדיוק