הפרעה בקצב הלב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

31/05/2007 | 18:20 | מאת: בנג'י

באמצעות אילו בדיקות ניתן לברר האם הפרעת קצב הגורמת לאיסכמיה בשריר הלב מקורה בפגם בשריר הלב או עקב שיבוש חשמלי ממקור עצבי? כלומר, איך מגיעים למסקנה שיש לבצע התערבות טיפולית שתשפר את קצב הלב בלבד או התערבות שמכוונת לטפל בקרדיומיופתיה

08/06/2007 | 13:15 | מאת:

הבדיקה המקובלת ביותר להערכת תפקוד ומבנה הלב היא אקוקרדיוגרפיה. כאשר יש הפרעת קצב שגורמת לאיסכמיה יש צורך לברר האם אין בעיה (סמוייה) בעורקי הלב. חשוב גם לברר האם האיסכמיה היא תוצאה או הגורם להפרעת הקצב תודה