דופק לא סדיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

21/05/2007 | 15:16 | מאת: דורית

שלום לאחרונה כשאני נמצאת בחוץ או בחדר לא ממוזג מיד מתחיל אצלי דופק לא סדיר (אני בת 56)שלפעמים נמשך כמה ימים. האם התופעה מסוכנת?. מה יכולה להיות הסיבה? המצב מגביל אותי מאוד מאחר ואיני מסתובבת בחוץ כדי לא לגרום לאי נוחות זו. תודה מראש

27/05/2007 | 23:28 | מאת:

כדאי לבצע הולטר לב על מנת לאבחן מה הבעיה תודה

29/05/2007 | 21:25 | מאת: תודה רבה

30/05/2007 | 20:44 | מאת: בנג'י בן 61

לאחר כל הבדיקות (דם/ מיבי-תליום/ לב במאמץ/ אקו לב) מסתבר כי אין בעיה של העורקים או בלוטת התריס. המשך הבירור (הולטר) בא כדי לנסות לאתר את הסיבה להפרעה בקצב הלב המלווה במיחושים קלים עד כאב מטריד אך לא חמור, קשיים במאמץ והתנשמות לפעמים. ההפרעה לא קשורה בהכרח במאמץ ומופיעה גם במנוחה או בעבודה (מתונה) בבוקר. הקרדיולוג הציג את הבעיה כך שאולי זו פגיעה תורשתית בשריר הלב הגורמת לירידה בספיקה 51% - 40 (שמאל) ובהזרמת החמצן לשריר או שזו בעיה הנובעת מהפרעת קצב לכשעצמה הגורמת לירידה בספיקה. קרדיולוג מומחה נוסף התרשם כשכל הבדיקות לפניו, שאין דחיפות בטיפול תרופתי . קרדיולוג נוסף הציע התערבות מיידית של התרופות אנאלאדקס ודימיטון פעמיים ביום עד שיתבהר המצב. כמי שאינו לוקח תרופות שנים רבות התחלתי רק באספירין מיקרופירין 75. האם די בכך למרות אי-נוחות מתמשכת חוזרת ונישניית מעת לעת כשהפרעת הקצב תוקפת אותי עם מיחושים או כאב קל בחזה (שמאל)