ניתוח הרניה לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

15/05/2007 | 21:40 | מאת: מיטל

אבי עבר צינטור לפני כשבועיים. הצינטור היווה חלק מתהליך הנדרש על מנת לבצע ניתוח הרניה דו צדדי. הצינטור עבר בהצלחה ביום 30.4.07 ובעקבותיו החל לקחת מדללי דם - פלויקס (בנוסף לטבעפירין בו מטופל באופן רציף מספר שנים) למשך 3 חודשים. שאלותי הן: 1. האם ניתן לבצע כבר בשבוע הבא את ניתוח ההרניה - כלומר, האם קרדיולוג יאשר הפסקת מדללי דם כשבוע לפני הניתוח? 2. האם ניתן לבצע ניתוח הרניה ללא הפסקת התרופות? 3.ולסיום, בידי מי ההחלטה עבור ביצוע הניתוח ? - נדמה לי כי ישנה בעייה מהותית כי הרי הקרדיולוג ימנע הפסקת תרופות מחשש לליבו של אבי ומאידך גיסא, הכירוג ימנע מניתוח תחת התרופות. !!!!!! חשוב לציין כי אבי סובל מכאבים חזקים ביותר (אינו הולך לעבודה כלל) וכי הבקע בצידו הימני גדול ביותר, ובצידו השמאלי גדל משמעותית בחודש האחרון. תודה, מיטל

27/05/2007 | 23:01 | מאת:

חשוב לדעת איזה תומך הושתל (רגיל או משחרר תרופה). לאחר תומך רגיל יש לקחת את הפלביקס למינמום של חודש ובאם לא ניתן לדחות את הניתוח ניתן להפסיק את הפלביקס לאחר שבועיים. במקרה של תומך משחרר תרופה המינמום הוא 3 או 6 חודשים, בתלות בסוג התומך. את האספירין יש צורך גם להפסיק לקראת הניתוח ולחדשו לאחר מכן. כדאי לכן לפנות לקרדיולוג המצנתר כדי לקבל את חוות דעתו תודה