בדיקת א.ק.ו לב!

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

14/05/2007 | 18:49 | מאת: מלכה

שלום רב לרופאים הנכבדים. אבקש לקבל מיידע ראשוני על תוצאות בדיקת האקו שלי אליו נשלחתי בעקבות תחושה של פעימה מוקדמת .הנני בת 56 בריאה מלבד קצת קולסטרול גבוהה. אבקש לציין שהנני מעשנת כ 20 סיגריות ביום!. להלן התוצאות בכל הערכים שבהם לא כתוב תקין: תפקוד דיאסטולי : בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E, המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי דרגה 1 מסתם טריקוספידלי: אי ספיקה טריויאלית, הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות ה-TR הינו 16+ RAP קרום הלב: נוזל פריקרדיאלי בכמות מינימלית (יתכן כוריאנט נורמלי) הנני מאוד מודאגת אולי מוצדק ואולי בגלל בורות בנושא. אציין שפניתי אליכם מאחר והתור לרופא קרדיאולוג נקבע בערך לעוד חודש. מודה על תשובה מכל הלב! מלכה

27/05/2007 | 22:55 | מאת:

הממצאים בבדיקת האקו הם מינמליים ואין צורך בטיפול ספציפי. כדאי לוודא של"ד באמת תקין. השילוב של עישון ושומנים מוגברים מסכן מאוד את בריאותך ויש להפנות את דאגתך וממאמצייך לטיפול בהם! תודה