תופעה חדשה הקשורה להפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

13/05/2007 | 18:40 | מאת: אורית

אני בת 45, וכבר לפני כ-17 שנה התגלו אצלי הפרעות קצב שטופלו בעזרת דרליןץ. אחרי שנים של הפסקה צצה בעיה של נפילות לחץ דם שטופלה בקונקורד. שנים ארוכות אחר כך הרגשתי טוב, חוץ מלחץ דם נמוך שזה מצב רגיל אצלי, אל ללא תופעות מיוחדות. לפני כשנה וחצי הופיעו שוב הפרעות קצב מלוות ב"קפיצות" של ביתהחזה, שלמסתכל מהצד זה נראה כמו שיעול (תמיד 2 קפיצות). הקרדיולוג שביקרתי אצלו טיפל בי ב"נורמיטן" שטיפל בבעיה אך לחץ הדם שלי היה נמוך מתמיד והרגשתי כמו שאומרים "סמרטוטית", לכן הפסקתי את הטיפול לאחר מס' חודשים.לפני כחודשיים התופעה חזרה על עצמה, ואני מתלבטת מה לעשות? שמתי לב גם לכך ש"הקפיצות" מתגברות לאחר שאני אוכלת, ולכן אני תוהה אולי זה לא בהכרח קשור להפרעות הקצב (למרות שבבדיקת א.ק.ג. ראו את "הקפיצות" יחד עם הפרעת קצב, אך לא בהכרח תמיד איתן) מה דעתך? אולי תוכל להעיר את עיני ולייעץ לי מה עלי לעשות? תודה מראש וסליחה על האורך.

27/05/2007 | 22:46 | מאת:

פעימות לב מוקדמות אינן מצריכות טיפול אלא אם הן מאוד מטרידות. עם נורמיטן ודומיו (דרלין) גורמים לירידת ל"ד ניתן לנסות טיפות נוגד הפרעות קצב אחר. סןג הטיפול תלוי בסןג הפרעת הקצב (עליתית או חדרית) ובתפקוד הלב כפי שמוערך בבדיקת אקו לב תודה