בדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

07/05/2007 | 21:07 | מאת: לימור

ד"ר פוקס היקר שלום רב הנני בת 24 כבר שנים סובלת מפעימות מוקדמות מרובות נוטלת מזה חצי שנה ריתמקס פעם או פעמיים ביום תלוי במצב. התבקשתי לעשות בדיקת מאמץ כחלק מבירור קרדיאלי שעליי לעבור ולהפסיק את הריתמקס 3 ימים לפני הבדיקה. ובכן מיום שישי ועד היום אחריי הבדיקה הפסקתי ליטול התרופה אך הייתי לחוצה לקראת הבדיקה ונטלתי קסנקס יום לפני וגם ביום הבדיקה עצמה. הבדיקה ערכה משהו כמו 8 דקות לערך, היו לי פעימות מוקדמות במנוחה וגם קצת במאמץ אך שהייתי בשיא המאמץ הן נעלמו. בסיום הבדיקה חזרו ההפרעות שוב כשהדופק לאט לאט התחיל לרדת. מלבד זה איני יודעת מה זה אומר אך הרופאה שביצעה לי את הבדיקה אמרה שהיא תקינה. הגעתי לשלב השלישי של המאמץ ושם הדופק הגיע ל180 ואז הופסקה הבדיקה למרות שיכולתי להמשיכה הרופאה טענה כי הבדיקה הסתיימה כי הגעתי לדופק מטרה ב90%. הדופק במנוחה לפני תחילת המבחן עמד על 113 בגלל ההתרגשות והמתח לקראת הבדיקה. עכשיו השאלות שלי הן כאלה: 1. האם מספיק לא ליטול ריתמקס 3 ימים לפני הבדיקה על מנת שתיהיה אפקטיבית? 2. האם נטילת קסנקס לפני הבדיקה משפיעה על אפקט הבדיקה? 3. התחלתי את הבדיקה כבר בדופק גבוה (113 לדקה) האם זה תקין להתחיל מדופק כזה גבוה? 4. האם הרופאה הייתה צריכה לסיים בגלל הדופק מטרה את הבדיקה למרות שהרגשתי שאני יכולה להמשיכה? 5. האם הבדיקה שלי נחשבת לתקינה למרות הפעימות המוקדמות? (היו יותר במנוחה מאשר במאמץ) לא יודעת, משום מה הבדיקה נראתה לי לא אמינה מכיוון שהיא הייתה נראת לי קצרה וכך לא מגלים בעיות שעלולות לצוץ אם מגיעים לדופק מעל 180. אני אודה לך מאוד על תשובה, סליחה על האורך של השאלה פשוט לא הצלחתי לכתוב קצר יותר בהערכה רבה לימור

09/05/2007 | 00:33 | מאת:

1.כן 2. לא 3. אין לכך חשיבות כי הדופק המקסימלי שלך (לגילך) הוא 196 4. הבדיקה לא באה לבדוק יכולת גופנית ולכן דופק 90% הוא סביר. מכיוון שהפעימות המוקדמות נעלמו עם עלית המאמץ לא היה גם צורך להגיע לדופק המקסימלי 5. הבדיקה תקינה ללא קשר, כדאי לקחת את הריתמקס לפחות פעמיים ביון באופן קבוע על מנת שיהיה אפקטיווי בצורה הטובה ביותר תודה

07/11/2007 | 13:33 | מאת: איציק המאירי

הנושא :מבחן מאמץ. שמי איציק.ואני סטודנט בן 28 יש לי אי ספיקת לב שמאלית בעקבות ראומטיק פיבר.אודה אם תשיב לי האם בעקבות התוצאות האחרונות של הבדיקת מאמץ שדקלמן אוכל להמשיך בפעילות של חדר כושר,שחייה וריצות יומיומית. MET'S צפוי לגיל: 12.60.קצב לב במנוחה:88.שיא המאמץ:164.אחוז קצב לב מירבי צפוי:93. ל"ד:מנוחה:150-70. שיא המאמץ:245-60. מאמץ:- דרגת מאמץ מקסי':4. משך המאמץ בדקות:10.49. סיבת בפסקת הבדיקה:יתר לחץ דם.כאבים בחזה לא היו. METS מקסימלי 13.0 METS% צפוי לגיל: 103% .א.ק.ג במנוחה-צורת תרשים-סינוס(פעימות לדקה)85.ציר חשמלי(מעלות)95.היפרטרופיה של חדר שמאלי. א.ק.ג במאמץ- צניחת קטע ST במאמץ לא היתה.הפרעות קצב לא היו. סיכום:כושר גופני טוב.תוצאות מבחן המאמץ:שלילי. הערות:עלייה קיצונית בלה"ד במאמץ.