HOCM עיבוי שריר הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

05/05/2007 | 18:43 | מאת: MAJER

ד"ר שלום אני מוכר עם בעיה של עיבוי שריר הלב בין 58 מטופל ב IKAPRESS 240 +)בבוקר כדור + בערב חצי כדור)+ASPIRIN 100 פעם ביום אני במעקב אצל קדיולוג בצורה תוקפתי ולפי צורך כולל בדיקת אקו אבל לצערי לפעמים אני מרגיש כי הגיע סוף הדרך ולהלן התיאור : בעת הרמת משא במשקל מצרכי בית מהסופר מרגיש כאילו יש לי קושי תנועה מין לחץ תעוקתי עד בלימה של הגוף ואני חייב לעצור הדבר גם קורא לי בעת הליכה, אפילו לאחר יציאה מהרכב ואני נדרש לעצור ולהמתין עד שאני מתחיל מחדש במקרים מסויימים מרגיש נרמול בידיים ולפעמים אני חש כאילו אני לא סובל מכלום ויכול לטפס 3 קומות אשמח לקבל מידע מה ניתן לעשות או איך אני משפר המצב ומה תחום הטיפול במקרים כאלה, האם נדרש בדיקות נוספות האם יש חידושים בשיטות הטיפול וממ אני צריך לחשוש :?

09/05/2007 | 00:15 | מאת:

ההחלטה לגבי טיפול לא תרופתי תלוייה במידת הסמפטומים שלך ובמדדי האקו (מידת ההצרות הדינמית במוצא החדר השמאלי, עובי המחיצנ וכו...). לאור גילך, כדאי במידה ויש החמרה קלינית ללא החמרה בעבוי של שריר הלב לשלול בעיה בעורקי הלב כגורם להימרה תודה

11/05/2007 | 18:26 | מאת: MAJER

ד"ר פוקוס שלום תודה על התגובה מאחר ובעידן הזה של הרפואה יש תת מערך הקרדיולוגי שמלחלק ברפואים המתמחים בסוגי" הבעיות" על משקל רופא כף יד , רופא כף רגל וכו' איך החלוקה במערך הקרדיולוגי ובמיוחד בתחום הHOCM אשמח לקבל מידע או הפניה לקישור או למרכז או רופאים המתמחים בתחום הממוקד וגם איזה בדיקות מעבר לאקו נידרש בכדי למקד האיבחון והתקדמות הבעיה כמו כן האם ההגדרה לעיבוי שריר הלב זה מחלה או ליקוי בברכה והמון תודות