קוצב לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

02/05/2007 | 23:41 | מאת: עליזה

שלום רב אני בת 26 בשנת 99 הושתל אצלי קוצב לב קבוע עקב אבלציה לא מוצלחת, אחרי כמה בדיקות במקום שהשתילו לי עברתי למעקב אצל דוקטור יהלום בנהריה עכשיו אני זקוקה להחלפה לדברי הדוקטור והיא אינה יודעת את סוג האלקטרודות וגם לא בטוחה בסוג הקוצב , זה לא תועד בסיכום מחלה . היא מפנה אותי לרמבם שהד"ר שהשתיל ד"ר בולוס יחליף לי אותו. אני רוצה להבין מה יקרה אם אף אחד לא ידע את הפרטים ? האם יצטרחו להוציא הכול? אני מאוד מבולבלת , וביכלל כמה שנים אמור הקוצב להחזיק? אני ישמח אם תעזור לי בעצה , תודה מראש עליזה

09/05/2007 | 00:08 | מאת:

בד"כ מקבלים תעודת קוצב עם כל הפרטים. כמו כן, במקום שבו בצעת את המעקב יש את כל המידע. כדאי לברר האם מדובר בהחלפה של הקוצב עקב בעיית סוללה - זוהי פרוצדורה פשוטה. במידה ויש בעיה עם האלקטרודות, יש צורך להתייעץ עם אלקטרופיזיולוג לגבי הפעולה המתוכננת תודה