ספורט....

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

02/05/2007 | 14:50 | מאת: winner

לפי מה שאני שומע מחברים שנפצעו שבספורט יוצא שספורט יותר מזיק מעישון סיגריות יכול לגרום לנזקים לא בעלי תיקון : -יש לי ידיד שנפצע בעת משחק שכונתי והפך למאוד מוגבל גופנית. - מכר נוסף עשה ריצה 3 פעמים בשבוע ולאחר כמה זמן התחיל לסבול מבעיות ברכים. -ידיד נוסף התאמן בחדש כושר עד שנפצע כתוצאה מתנועה לא נכונה .וכבר לא חזר להתאמן. - לעתים קרובות אני שומע על ספורטאים שמקבלים התקפי לב בגיל נורא צעיר : http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/848245.html או התקפי לב כתוצאה ישירה של פעילות גופנית: כמו שפרסם יאיר קרני בכתבה ב NRG . כמו כן לאחרונה פורסם ב NRG כי אנשים שמתאמנים נוטים לסבול מפציעות. - נראה לי שהליכה זה הדבר הכי פחות מזיק . אבל לאיזה בן אדם חוץ מהפנטים ביותר יש רצון ללכת 30 דקות כמה פעמים בשבוע . כאשר הפעילות נורא משעממת ובסוף ההליכה חוזרים בדיוק לאותו מקום שהינו לפני תחילתה. ברצוני לסכם: האם לאור הנזקים שבפעילות גופנית כדאי להמליץ לאוכלוסיה שכדאי להימנע מפעילות גופנית או לצמצמה למנימום האפשרי ? כדאי לשמור על לב בריא לאורך שנים. האם תרופות להודת כולסטרול בכלל יעילות ? http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=1638188&dopt=Abstract

03/05/2007 | 20:12 | מאת: יעקב

תפקיד הספורט בחיינו הוא להתריע על בעיה לפני שיהיה מאוחר מדי. זה בדיוק כמו בדיקת דם כשמקבלים תוצאות לא טובות ואז מחליטים לפעול.

09/05/2007 | 00:03 | מאת:

כמו כל דבר בחיים יש לבצע פעילות גופנית במידה ולבחור בסוג הפעילות המתאים ביותר מבחינה בריאותית. כמו כן, עליה בעומס תחת הדרכה מונעת את מרבית הנזקים. פעילות גופנית אירובית מסודרת מקטינה תמותה ותחלואת לב ואחרות והתועלת עולה עשרות מונים על נזקים אפשריים!

09/05/2007 | 00:04 | מאת:

כמו כל דבר בחיים יש לבצע פעילות גופנית במידה ולבחור בסוג הפעילות המתאים ביותר מבחינה בריאותית. כמו כן, עליה בעומס תחת הדרכה מונעת את מרבית הנזקים. פעילות גופנית אירובית מסודרת מקטינה תמותה ותחלואת ממחלות לב וממחלות אחרות. התועלת מפעילות גופנית עולה עשרות מונים על נזקים אפשריים!

23/09/2008 | 20:03 | מאת: ענת

בתי, בת 11, הצטרפה לנבחרת ספורט של ביה"ס בתחום ריצה. עשינו בדיקה אקג בקופ"ח - הבדיקה תקינה אך הסבירו שאינה מספקת. המליצו לפנות לקרדיולוג ספורט- איפה יש מרפאה או רופא המומחה בתחום? תודה