משמעות תוצאת הולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

02/05/2007 | 14:27 | מאת: מיכאל

שלום, אני בן 36, בריא, ללא מקרים של בעיות לב במשפחה, ביצעתי הולטר (22 שעות) עקב שני ארועים בהם חשתי שהדופק שלי לא סדיר. התוצאות שהתקבלו: קצב בסיסי: סינוס הפרעות קצב חדריות VPC'S : נצפו בתדירות של 1-185 לשעה משני מוקדים. חלקם FUSION BEATS. נצפו גם קטעי טריגמניה וביגמניה חדרית. נצפו שני זוגות VPC'S. הפרעות קצב על חדריות APC'S : נצפו סה"כ 3 במשך הבדיקה הפרעות הולכה: לא ניצפו שינויים משמעותיים בקטע ST: לא ניצפו סיכום: ניצפו קטעי בינוס אריתמיה. מה המשמעות? האם זה מעיד על בעיה? או שזה נחשב לנורמאלי? האם זה מסוכן? תודה!

08/05/2007 | 23:59 | מאת:

רבוי הפעימות החדריות לא התאפיין בהפרעות מסכנות אבל הרבוי שלהם מצריך הערכהשל קרדיולוג כולל ניתוח תרשים האק"ג, בדיקת אקו לב להערכת מבנה ותפקוד הלב וכן בדיקת מאמץ תודה