צורך בבדיקה של הומוציסטאין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/05/2007 | 13:26 | מאת: מיכל

שלום, האם יש צורך לבדוק רמת הומוציסטאין במקרה של יל"ד (160/100) + 2 הפלות ספונטניות + הטרוזיגוטית לפקטור 2? ( אני מטופלת ביל"ד באמצעות ניפדיפין ודיזוטיאסיד). כמו כן בבדיקת איסוף שתן נמצא חלבון בשתן (200) ורמה גבוהה של קורטיזול(883) תודה!

08/05/2007 | 23:49 | מאת:

אין קשר בין רמת הומוציסטאין ליל"ד והפלות. כן כדאי, במידה ולא נעשה לבצע בדיקת דם לאנטי פוספוליפיד\אנטיקרדיוליפין\לופוס אנטיקואגולנט הקשורים לקרשיות יתר ולהפלות חוזרות כמו כן כדאי לבדוק האם יל"ד שלך לא קשור לבעיה הורמונלית (אנדוקרינית) תודה