בריאות הלב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/05/2007 | 10:16 | מאת: יעל

שלום, אני בת 27.לא שמנה, לא מעשנת ולא סובלת מלחץ דם גבוה. לפני כ 5 שנים גילו אצלי צניחת מסתם מיטרלי קלה ובשל כך, ובשל חרדות פרטיות שלי מפני התקפי לב, התחלתי להיות במעקב מרצון.. לפני כשנתיים וחצי בשל מיחושים שונים בחזה, עשיתי בירור לבבי מלא- אקג, הולטר, אקו לב, בדיקת מאמץ- הכל תקין ,למעט צניחת המסתם הקלה. לפני כחודש החלו לי שוב כאבים בחזה, אי נוחות, דפיקות לב מהירות- ניגשתי לרופא המשפחה שבדק ולא מצא דבר. התעקשתי על אקג ועל אקו לב. שנייהם יצאו תקינים. האם זה אומר שהמיחושים שלי מקורם לא בלב? מעין תחושות של כאב חד בחזה ,תחושה של דפיקות לב מהירות ( ניתן לי דרלין שאכן עוזר). האם עלי לבקש בדיקות נוספות?כמו כן, מהי התדירות הרצויה לבירור לבבי בגילי, אשמח לייעוץ. תודה.

08/05/2007 | 23:43 | מאת:

צניחת מסתם מיטראלי קשורה לעיתים למיחושים שמקורם בלב. אין בהם סכנה ואם דרלין עזר אז יש להקפיד לקחת אותו. אין צורך בבדיקות תכופות ומספיק לעשות אקו פעם בשנתיים שלוש. תודה