בדיקות אקג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

28/04/2007 | 20:40 | מאת: איציק

אבקש חוות דעת בן 53 מעשן גובה 169 משקל 72 ללא פעילות גופנית כלוסטרול תקין מאוד לאורך שנים לחץ דם תקין חולה בראומטיד ארטריטיס מטופל במטוטרקסט ואטופן תלונות הופיע לי מין דפיקות שריר בצד שמאל שנעלמו אחרי שבועים תשובות הולטר הקצב הבסיסי :קצב סינוס מהירות מינימלית :58 ממוצעת לדקה מהירות מקסימלית :131 ממוצעת לדקה מהירות ממוצעת :83 לדקה הפרעות קצב חדריות VPCS נצפה PVC בודד הפרעות קצב על חדריות APCS נצפו סה"כ 18 APCS במשך הבדיקה נצפה קטע NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA הפרעות הולכה לא נצפו שינויים משמעותים בקטע ST לא נצפו הערות +סיכום נצפו קטעי סינוס טכיקרדיה במהירות של עד 131 פעימות לדקה אקו לב סיכום חדר שמאל בגודל תקין תפקוד גלובלי ואיזורי תקינים עליות בגודל תקין .מסתם אארטלי מעט מעובה פתיחתו תקינה. שאר המסתמים עדינים ותקינים במיבנה ובמיפתח ארגומטריה דופק 70 לדקה ל"ד 70\110 אקג במנוחה קצב סינוס תקין מבחן מאמץ על מסועBRUCE הגיע לשלב 2 תוך 7.26 דקות בשיא מאמץ דופק 164 לדקה 100% דופק מרבי לד70\180 הפסקת המאמץ : דופק מטרה אקג צניחת 1ST מ"מ ב-V4-6 אופקיות שחלפו מיד בהתאוששות לאחר 5 דקות התאוששות דופק 96 לד 80\130 חוות דעת מה עושים בתודה איציק

08/05/2007 | 23:37 | מאת:

הממצא היחיד שמצריך בירור הוא השנוי באק"ג בזמן מבחן המאמץ. ממליץ לבצע מפוי לב או אקו לב במאמץ לשלול אפשרות של ירידה באספקת דם ללב בזמן מאמץ שאר הבדיקות הן ללא ממצאים משמעותיים תודה