דופק מהיר בהריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

25/04/2007 | 12:21 | מאת: מלי

שלום אני בת 30.5 בהריון ראשון חודש שביעי _שבוע 27 ,כבר בערך חודש יש לי לפעמים תופעה של דופק מהיר ,לא במאמץ , מדדתי בבית ברגע של דופק מהיר במכשיר של כושר אבל במנוחה ,והדופק הגיע ל 127 , זה קורה פתאום לפחות פעמיים שלוש בשבוע. מלווה בהרגשה מוזרה דומה לקוצר נשימה קל אבל לא ממש,בדר"כ בהריון רוב הזמן הוא 90 בערך. יש לציין שאבא שלי חולה לב כבר 13 שנה ולאחר 2 צינתורים וניתוח מעקף אחד . כמו כן , תמיד היה לי דופק מהיר יחסית , עוד בצבא אני זוכרת ששלחו אותי להולטר ברמב"ם ולא נמצא ממצא חריג ,אם אני לא טועה הדופק לפני ההריון היה בסביבות -80 האם ללכת לבדיקות? ואיזה בדיקות עושים לנשים בהריון? ומה יכולים להיות הסיבות של דופק מהיר קבוע עוד לפני הריון?

08/05/2007 | 23:09 | מאת:

הדופק בהריון עולה באופן טבעי ובד"כ הוא גבוה ב 10-20 פעימות מהדופק לפני ההריון. כמו כן הוא עולה מהר ובתגובה למאמץ קל. עליית הדופק בולטת בטרימסטר השלישי כך שהרושם שלי שאין מדובר בבעיה רפואית אלא במצב טבעי. באם את לא חשה בטוב אז כדאי לפנות לרופא המטפל תודה