יתר לחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

09/04/2007 | 10:46 | מאת: אבי

שלום אני בן 17 ובלכשת גיוס נודע לי שאני סובל מיתר לחץ דם ודופק מהיר נתנו לי לעשות 10 בדיקות של מדידת דופק ולחץ דם ובכל בדיקה יצא לחץ דם סביב 135/70 והדופק 120 האם כדאי לפנות לרופא??? מה צפוי לי אצל הרופא??? תודה רבה

20/04/2007 | 17:59 | מאת:

יתכן מאוד שאתה נוטה לעלות ל"ד ודופק בזמן הבדיקות. כדאי לפנות לרופא המפשחה ולבצע הולטר של ל"ד. זו בדיקה פשוטה שבה מסתובבים עם מכשיר ל"ד נייד במשך 24 שעות (הוא קל ונישא כמו טייפ קטן). הבדיקה מאפשרת לנטרל את הנטייה לעליה בל"ד ודופק בזמו בדיקה אצל רופא (תןפעה הנקראת "תופעת חלוק לבן") תודה