מיפוי לב במאמץ- Spect

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

01/04/2007 | 11:13 | מאת: אלדד

שלום, גילי 38 ומשקלי 82 ק"ג. קיבלתי תשובה למיפוי לב במאמץ SPECT. מהלך הבדיקה בוצע על מסילה (Treadmill) לפי פרוטוקול Bruce זמן מאמץ 9 דקות. מהירות המסילה 3.4 מיל/שעה. שיפוע מירבי 14% דופק בשיא המאמץ 174 לדקה. לחץ דם במאמץ 150/80. הושג 95% מדופק מירבי. הערה: צילומים במנוחה בוצעו לאחר רדיסטריבוציה. כאבי חזה תעוקתיים במאמץ: לא. שינוי א.ק.ג. במאמץ: לא. תוצאות מיפוי: קליטת ליתיום בריאות: תקינה פרט ל- Lateral hot spot Artifact לסיכום: אין עידות למחלת לב כלילית פעילה משמעותית. מבקש לדעת מהו הכתוב: תוצאות מיפוי: קליטת ליתיום בריאות: תקינה פרט ל- Lateral hot spot Artifact תודה רבה.

04/04/2007 | 23:39 | מאת:

הממצא במפוי הוא של קליטה מוגברת מקומית שאינה אמיתית אלא נובעת מפגם טכני התאור של ממצאי הבדיקה מלמד על כך שאין כל בעיה באספקת הדם ללב תודה

06/04/2007 | 12:28 | מאת: יעקב

לאחר 10 ימים מהבדיקה שעשיתי עם טליום טסתי לבוסטון ארה"ב. לאחר ביקורת דרכונים לקחתי את המזוודה ובשער בו מוסרים את הטופס שלא הבאנו אוכל לארה"ב צילצל איזה שהוא מכשיר אצל השוטר. מיד זינקו עלי שני שוטרים ולקחו אותי הצידה. השוטר עמד על כך שהבאתי איתי חומרים בעלי קרינה ודרש את פתיחת המזוודה מידית. אני כבר ראיתי את עצמי מבלה בכלא האמריקאי. הייתי בלחץ אטומי ולא מצאתי את המפתחות של המזוודה. למזלי השוטר השני השתמש במכשיר בכדי לזהות את מיקום המדויק של הקרינה. הוא הגיע למסקנה שהקרינה היא מהגוף שלי ולא מהמזוודה. עכשיו נהייתי רגוע כי נזכרתי שעברתי בדיקה עם טליום 10 ימים קודם לכן. אגב, הטכנאי שביצע לי את הבדיקה אמר שהקרינה עוברת אחרי 3 ימים. דבר שהתברר כמוטעה. למזלי לקחתי איתי ניירת מהרופא המטפל באנגלית שהראתה את נושא הבדיקה. לאחר 5 דקות שוחררתי לדרכי. [email protected]