ההבדל בין יוני אשלגן/נתרן לאשלגן/נתרן שבמזון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

30/03/2007 | 14:38 | מאת: לימור

ד"ר פוקס היקר שלום רב ברצוני לשאול שאלה קצת מורכבת אך בהחלטת מעניינת. ידוע לי שבגופינו ישנם כמה סוגים של יוני העוברים בין התאים. בניהם יוני אשלגן, נתרן, סידן כלוריד וכו'. ידוע לי גם שאשלגן, נתרן וסידן יש גם באוכל שאנחנו אוכלים. קראתי שמחלות חשמליות בלב כמו למשל ברוגדה ו-QT מאורך נגרמות לעיתים בגלל מוטציות שונות בתאים המעבירים יוני אשלגן ונתרן וזה עלול לעורר הפרעות קצב. קראתי גם שחוסר במלח אשלגן (כמינרל הנמצא במזון) עלול גם לעורר הפרעות קצב. השאלה שלי אם כך מה ההבדל בין יוני אשלגן/נתרן לבין אשלגן/נתרן המצוי במזון שאנו אוכלים? ולמה גם אשלגן שבמזון משפיע על קצב הלב שהוא בעצם נמצא בתאים האם יש קשר בין השניים? האם אשלגן (יון) ואשלגן (מינרל) זה אותו הדבר? סליחה על אורך השאלה, ניסיתי לחפש חומר על זה באינטרנט ולא מצאתי תשובה מדויקת לשאלה שלי. אני מודה לך על התשובה שבת שלום לימור

07/04/2007 | 18:15 | מאת:

האשלגן והנתרן במזון הם בצורה של מלח בעוד שמעבר שלהם לתוך ואל מחוץ לתאים הוא בצורה של יונים. על מנת לשמור על ריכוז קבוע של יונים בגוף יש צורך במקור חיצוני (מזון). הוויסות עצמו נעשה ע"י הכליות היכולות להפריש עודפים או לצמצם למינימום הפרשה בשתן, בהתאם לנדרש תודה