גרנולומה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

23/03/2007 | 21:27 | מאת: רונה

שלום רב, בעלי בן 40 חש בכאבים בחזה וחנק ביצענו צינטור ורטואלי ובתשובה קשרית זעירה תת-פלאורלית באונה תחתונה מימין באבחנה מבדלת-גרנולומה. לאחר בדיקה אצל קרדיולוג נאמר שאין מה לדאוג. עדיין סובל מכאבים ולחצץ בחזה במיוחד שהוא בשכיבה. אקו לב תקין, א.ק.ג. תקין. ברצוני לדעת מזה גרנולומה, מהם הסיכונים, ואיזה טיפול אנו צריכים לבצע. אבקש את תשובתך אנו בלחץ נורא בתודה מראש

27/03/2007 | 00:45 | מאת:

גרנולומה היא מעין הצטלקות מקומית. אין צורך בכל טיפול. הממצא הוא אקראי וההחלטה לגבי מעקב עם הדמיה תלוי בגודל הממצא. תודה

10/03/2008 | 20:17 | מאת: רובין אלכסנדרה

בני בן ה - 23 עשה לא מזמן בדיקות דם אשר תוצאותיהם לא היו טובות לפי דיווח של הרופא הצבאי מח העצם של בני מייצר פחות תאים לבנים מהנורמה. הוא נשלח לסדרת בדיקות מקיפות כולל צילום חזה. בתשובה של הצילום נאמר " צילום חזיתי פגום וגם עם ארטיפקטים ניפוח יתר ראהתי , גרנולומה זעירה מסיידת עם קשר לימפה מסוייד בשער ימין הגדלה של שער שמאלי תסנין". לציין: א) כשבני נולד לאחר כמה שעות קיבל דלקת ריאות חריפה שאר התפתחה לבועת אויר עם נוזלים בריאה הימנית ונזקק להכנסת צינורית לראה הימנית על מנת להוציא את הנזולים. ב) בני הוא ספורטאי מגיל קטן - משחק כדורגל- ובשלוש שנים האחרונות גם מתעמל בחדר כושר. לא היו בעבר בעיות כל שהם. הייתי רוצה לדעת מה פירוש הממצאים של הבדיקה שעשה. בתודה מראש

17/12/2008 | 00:59 | מאת: לב שושנה

קטע עור הוצא ע"י ביופסיה.בבדיקה פטולוגית:עור בצורתpunch.אפידרמיס-מראה שמור.בדרמיס פיברובלסטים-אין עדות לאנולרה.השאלה אם יש צורך כפי שנקבע-נתוח-הוצאה בהרדמה כללית-הבחור בן 15.תודה על כל דעה נוספת