כאבים בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/10/2003 | 21:32 | מאת: רענן

שלום רב! אני בן 31 עם עודף משקל, אבל בכושר בינוני (ע"פ בדיקת המאמץ), א.ק.ג. נורמלי, אקו לב, סביר. הבדיקות נעשו לפני כחצי שנה לאחר שהרגשתי לא טוב במהלך מאמץ קשה מאוד ביום חמסין (הרגשתי סחרחורת, הקאה). מאז הבדיקות לא היו בעיות כלשהן (למעט תאונה - שבר בזיגומה, אך ללא תוצאות נוסםות). לפני כשבוע החלו כאבים באזור השמאל של החזה, תחילה כהרגשת שריפה, הכאבים נמשכים והפכו לכאבי דקירות (לאחר ארוחה כמו ששמתי לב, או ללא קשר אליהן). ואף התפשטו לאזור מרכז - ימין של החזה. הכאבים אינם קשורים למאמץ גופני - במהלך המאמץ (עליות במדרגות וכד') אין קוצר נשימה, יש הזעה,אבל רגליה בהחלט. אני מבין כי הנתונים שסיפקתי הינם מעטים, יחד עם זאת אשמח אם תוכל לחוות את דעתך בעניין אופי הכאבים, והאם אופים יכול להצביע על בעיה קרדיולוגית או בעיה בכלי נשימה. (אני מעשן לצערי). בתודה.

21/10/2003 | 08:26 | מאת:

קשה לחוות דעה רק ע"פ אופי הכאבים. ההסתברות שהינך סובל ממחלת לב הינה נמוכה, אך יש צורך במספר שאלות מנחות על מנת להבין את הבעיה ולפתור אותה.זאת תוכל לעשות ביעוץ אצל קרדיולוג מומחה.