אבלציה ל- W.P.W

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/10/2003 | 21:02 | מאת: ירון

אני בן 22 וחצי. לפני כשנה אושפזתי במהלך שירות סדיר בבית חולים פוריה בטבריה בגלל כאבים שיותר מאוחר התבררו כהפרעות קצב באזור החזה. גילו שם שיש לי W.P.W. לאחר סדרת בדיקות שכללו: הולטר, אקו לב, מאמץ וא.ק.ג אמר לי הקרדיולוג הצבאי שמצב הלב שלי תקין וכששאלתי על פיתרון לעניין אמר שאין. כיום, לאחר שהשתחררתי מצה"ל הלכתי לבדיקות מטעם קופת החולים במכון לב. במכון הלב הציע לי הקרדיולוג לבצע טיפול ובדיקה תחת השם EPS + אבלציה. הוא גם הדגיש שהטיפול אינו כואב ושהוא ממליץ לבצע אותו אצל מומחית בביה"ח אסף הרופא. רציתי לדעת האם באמת מומלץ לעשות את הטיפול, אם הוא באמת לא כואב ומה זה בכלל הטיפול הזה? כי בצבא אמרו שלא צריך שום טיפול. תודה מראש.

21/10/2003 | 08:19 | מאת:

ברוב המקרים בעיה זו ניתנת לפתרון בתהליך שנקרא EPS שהינו מעין צינתור. בכדי להעריך את מצבך נכון ואת הסיכויים לטיפול ע"י EPS , עליך להתייעץ ברופא מומחה להפרעות קצב(אלקטרופיזיולוג).