בדיקת אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

21/09/2006 | 18:33 | מאת: דני

שלום רב, ביצעתי בדיקת אקו במסגרת בקשה אישית , מאחר שאני עוסק בספורט, מרגיש טוב ורוצה לוודא שאין בעיה להמשיך בכך.(בן 38) ממצאי הבדיקה (דו מימדי) היו תקינות, למעט "אי ספיקה מיטרלית קלה". (מבנה השסתום תקין ללא mvp). בבדיקה אצל קרדיולוג , אבחנתו היתה כי הממצא ללא משמעות ("איוושה תמימה"- 1/16). לשאלתי הוא במפורש אמר כי אין צורך בנטילת אנטיביוטיקה לפני טיפולי שיניים. במסגרת פורום אחר, לשאלתי , נעניתי כי עליי ליטול כדורי אנטביוטיקה. אני מבולבל כעת. מה עליי לעשות ? יש 2 תשובות למצב כזה ?! תודה

21/09/2006 | 23:07 | מאת:

בלבול כזה הוא בעיה אופינית כאשר מתיעצים עם מס רופאים. אם ה MR קל ואין MVP ואין הרחבה של העליה השמאלית הרע אין צורך בנטילת אנביוטיקה. יש לבצע מעקב אקו אחר ה MR פעם בשנתיים שלוש תודה