דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

08/10/2003 | 10:27 | מאת: הירש דנה

שלום רב., אני בת 59 ,מזה כ-4 שנים סובלת מ-Tachicardia עם פעימה מוקדמת. התקפים של שעתיים עד יומיים עם דופק לא סדיר ויחסית מהיר. פאסיפלורה עזרה ברוב המיקרים ללא צורך בתרופות. אני במעקב קרדיולוג פעם ב-6 חודשים. כל הבדיקות שבוצעו בתווך של שנה/ שנתיים, תקינים. אכו לב, טליום, בדיקת מאמץ, הולטר של 48 שעות בזמן התקף מראה את הפעימה המוקדמת ודופק עד 130 מזה כחודש אני סובלת קשות מדופק מהיר אך אחיד, ללא ממצא ב-E.K.G אותו אני מבצעת מפעם לפעם דרך "שחל". בשכיבה הדופק הוא בין 55 ל-75 . מיד עם הקימה וכל פעילות הקלה ביותר מקפיצה תוך שניות את הדופק ל-90 עד 140 ויורד תוך דקותיים מרגע שאני נשכבת . המעניין הוא שאם אני יוצאת לטייל (הליכה מתונה) הדופק יורד ונע בין 85 ל-98 . קיבלתי נורמיטן אך מינון נמוך מאד הוריד את לחץ דמי מאד, לאיקאקור היו תופעות לוואי חריפות. ****************** לפני כשבוע אושפזתי למספר ימים ושם נאמר לי שאין פתרון אלא תרופות לא ידוע להם מה הסיבה או הגורם למה שקורה לי. מזה כשבוע אני מקבלת ניאובלוק 50 מ'ג ליום. יום אחד הוא מוריד את הדופק ל- 60 עד 70 למספר שעות ולמחרת כאילו כלל לא לקחתי אותו, הדופק משתולל ואני חייבת לשכב רוב הזמן. אני אדם מאד פעיל ועושה ספורט פעמיים ביום וכיום אני ממש נכה, אינני מוסגלת להוציא כביסה או לעשות עבודות בית פשוטות ביותר. אודה לכם מאד מאד באם תציאו פיתרון או תפנו אותי לכתובת בה יוכלו לעזור לי באם ברפואהה הקונבנציונלית או האלטרנטיבית.

17/11/2003 | 16:42 | מאת:

את מציבה בעיה מאוד מעניינת ומרתקת אך ברור כי לא ניתן למצוא פתרון פלאים על גבי האינטרנט דרך התכתבות בודדת.יש לרדת לפרטים טכניים של מה שנמצא ונבדק וכן כלפי הצורך בבדיקות נוספות ואז בעקבות זה לתכנן טיפול.לדעתי נצטרך למצוא שילוב של טיפול תרופתי וטיפול לא קונבנציונלי ביחד. אשמח לעמוד לרשותך ניתן לפנות לאפרת משירות לקוחות ביה"ח אסותא טל: 03-5201507 או 1-800-205-205