גל T שלילי שהופך לחיובי במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה - כללי

03/10/2003 | 16:08 | מאת: אמי

בני בן ה-13 הופנה לארגומטריה לאחר שנתגלה אצלו גל T שלילי. תוצאות הבדיקה הראו כי גלי T שליליים הפכו לחיוביים במאמץ, ולאחר מכן חזרו להיות שליליים במנוחה. כמו כן נכתב כי הבדיקה הפסקה כעבור 7 דקות עקב עייפות, בדופק תת מירבי של 86%. הומלץ על מיפוי תליום במאמץ. נודה אם תוכל להבהיר לנו כהורים מודאגים את משמעות התוצאות. בתודה ובברכה.

13/11/2003 | 10:37 | מאת:

על פניו לא נראה לי שיש מקום לדאגה יתרה. במקום לרוץ לעשות עוד בדיקה הייתי ממליץ לפנות לקרדיולוג כדי שיעריך את הא.ק.ג ומבחן המאמץ ויחליט מה ובאם צריך לעשות .הארגומטריה מיועדת למציאת הצרויות בעורקי הלב , ובילדים בגיל זה זו בעיה שכמעט ולא קיימת.