ליכן סקלרוזוס ויחסי מין

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

16/01/2004 | 20:05 | מאת: רינת

שלום, אני בת 27. לפני שנתיים התגלה אצלי ליכן סקרוזוס. לאחר הטיפול הוא נעלם, אך אני נשארתי צרה (כך אומר גניקולוג), עור שלי מאוד דק ויש מעט מאוד תאי שומן. כיום אני מאוד מפחדת לקיים יחסי מין, אני פוחדת הן מהחדירה והן מסתם נגיעה וגם מזה שהחבר ידע שמשהו לא בסדר אצלי. 1. גניקולוג המליץ על "אמלה" לפעמים הראשונים, כדי שלא ארגיש את הכאב ושארגע. האם החבר שלי דרך הקונדום יוכל להרגיש ששמתי חומר הרדמה? 2. האם העובדה שאני צרה בכניסה מגדילה את הסיכוי שקונדום יקרע? 3. האם מותר (בגלל המחלה) שחבר שלי יגע בי ו/או יבצע מין אוראלי? 4. על מה לשים לב בזמן החדירה כדי להפחית את הכאב. תודה

17/01/2004 | 08:46 | מאת: ד"ר רן לין

התשובות הן - לא, לא, כן - ועל כלום את יכולה כעת לקיין יחסים - תתחילי כמובן לא בפראות - ותראי מה קורה. לא נראה לי שייגרם לך נזק כלשהו בקיום יחסים רגילים ביותר - ורק אני מציע לך ביקורת תקופתית

20/01/2004 | 17:24 | מאת: רינת

ראשית, תודה על תשובתך הקודמת. יש עוד בעיה: לאחר ליכן סקלרוזוס נשארו לי צלקות על השפתיים ובין הנרתיק ופי הטבעת, וגם העור כולו לא נראה טוב. כיוון שזאת לא מחלת מין ולא פוגעת בשום דבר חוץ מהנאה שלי מקיום יחסי מין, חשבתי להסתיר זאת מהחבר שלי. אבל קיימות צלקות ואני פוחדת שהוא יראה או ירגיש אותם, מצד שני אם הוא ידע את האמת הוא יקרא באינטרנט ויבין הכל על ליכן סקלרוזוס ויזרוק אותי (כי מי צריך אישה שאי אפשר לשכב איתה). בנוסף לצקות, אני לא ממש מנוסה ביחסים והרבה שנים בכלל לא קיימתי, הוא לא התלהב מזה אבל קיבל בהבנה ועכשיו עוד בעיה, אני פשוט מפחדת לספר לו. מה אני יכולה להגיד לו כדי להצדיק את קיומם של צלקות, עור לא יפה ועדינות בחדירות? ואם אין דרך אחרת ואני חייבת לספר לו על המחלה, איך אפשר לספר לו כדי שלא ילחץ מהמחלה שלי ולא יחשוב שבגללו אני סובלת וכו' שישכח ממנה פשוט. בקיצור איך לדבר איתו? תודה.

09/07/2004 | 00:37 | מאת: רחל

שלום רב. אני בחורה בגילך. עם בעיית ליכן סקלרוזיס במצב חמור ביותר, בת 7 שנים. בינתיים כל הרופאים אומרים שאין איך לעזור , אלא לקוות שאולי יום אחד זה יעלם. היתי שמחה להיות איתך בקשר ולהבין כיצד נפתרת מהמחלה הארורה הזו. אם יש רופא מסויים שסייע לך, טיפול כלשהו. אני משתמשת בסטרואיד דרמובט. תודה רבה רחל

12/07/2004 | 08:53 | מאת: לרינת בקשת עזרה מחול

לרינת אנא צרי עימי קשר אני זקוקה לכל עזרה בנושא מחלת הלינן ואנחי מחפשת משהי שעברה את המחלה כדי שאוכל להעזר בה . אנא עזרי לי

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים