לא ממש הולך

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

04/06/2005 | 12:32 | מאת: מתוסכל

יש לי בעיה - אני בן 26. בעבר הייתי עם מספר בחורות והיתה לי בעיה להגיע לזקפה ולחדירה. יש לציין כי כשאני מאונן, יש לי זקפה טובה (היא אומנם לא נמשכת יותר מ-20 שניות ללא מגע) אבל כשיש מגע היא טובה. פניתי לאורולוג שהפנה אותי להביקת PRN (ההיא עם הטבעות בלילה) והתשובות היו תקינות לחלוטין. האורולוג סבר שמדובר בחרדה והמציץ לי ליטול ויארגה. לאחרונה יש לי בת זוג קבועה. אי מרגיש טוב איתה, היא פתוחה סבלנית מקבלת ואף טוענת שהיא מגיעה איתי לשיאים שטרם חוותה (מה שמגרה אותי כשלעצמו) בכל הפעמים שהייתי איתה נטלתי ויאגרה/סיאליס. הכדור משפיע, אך עדין יש בעיות: 1. הזקפה לא מגיעה מהר, ולא בכל פוזיציה. (כשאני יורד לה ועדין אני עם תחתונים ומתחכך במזרון יש זקפה מאד מהר, אבל כשני מוריד תחתונים קשה יותר ליצור או להחזיק זקפה.) 2. אני יכול להיות איתה בסיטואציה מאד מאד סוערת ולחוות זקפה מאד חזקה, אבל אז כשאני שם קודנדום הזקפה יורדת. לעיתים אני שם קונדום על איברי בעודו זקוף מאד, אך רגע לפני החדירה הוא מתרכך ומקשה על החדירה. 3. הייתי איתה במצב של סקס מייד כשקמנו ולי היתה זקפה מאד חזקה אבל שוב לפני החדירה היא ירדה. 4. כשאני חודר (אחרי שסוף סוף נוצרה הזקפה המיוחלת) במקרים רבים אני גומר מהר. אני יכול להחזיק זמן רב רק אם אני נע בתוכה באיטיות, אבל כשהיא מבקשת חזק ועמוק אני גומר תוך כמה שניות שאלותי - 1. האם זה בסדר וטבעי שלפני החדירה אצטרך לאונן וליצור זקפה אפילו שמשך חצי שעה התעלסות היתה לי זקפה טובה? 2. האם זה בסדר שרק אני מצליח להביא את עצמי לזקפה? (כשהיא נוגעת בי מאד כיף לי, אבל לא תמיד היא גורמות לו לעמוד) 3. מה יהיה אם אפסיק לקחת ויאגרה לפני? יש סיכוי שתהיה בכלל זקפה? 4. האם הבעיה שלי נורמלית וסבירה? 5. האם זה טבעי שהזקפה שלי מתחילה לרדת אחרי 20 שניות ללא מגע באבר המין שלי? תודה

05/06/2005 | 13:13 | מאת: דר רן לין

אני עוד לא הצלחתי להבין למה אתה לוקח ויאגרה ואיך החלטת להתחיל בכל מקרה כדי לברר מדוע יש לך זקפה קצרה ומהירה - הייתי ממליץ על ביצוע שני דברים: זקפה בזמן שינה - כדי להוריד את האפשרות שמדובר בבעיה פסיכולוגית - ושנית - אולרטסאונד דופלר של עורק הפין - כדי לראות את כניסת הדם לאבר המין

06/06/2005 | 08:25 | מאת: מתוסכל

ראשית תודה על התגובה, הויאגרה היא בהמלצת אורולוג. בדיקת זיקפה בזמן שינה בצעתי בהפניית האורולוג, והתשובת היו תקינות גם בכמות ותדירות הזקפות ללילה וגם באיכותן. מהי בדיקת אולטרסאונד דופלר של עורק הפין? איך מגיעים אליה? ומה בעצם עושים עם מגלים שאין כניסת דם טובה לאבר המין (יכול להיות שאין כניסת דם טובה על אף שבדיקת הזקפה בלילה היתה תקינה?) בנוסף - שאלתו בפורום של "אולי הפעם" מה 4.6 20:00, מאד מתארת את מצבי. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/935/xPG/60/xFT/33301/xFP/33292 המלצלתו לו גם על בדיקה הורמונלית - לטסטוסטרון LH FSH ופרולקטין . תוכל להרחיב? תודה

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים