האם לא בוער לבדוק קלמידיה באישה בהריון?

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

16/08/2004 | 15:05 | מאת: דני

שלום רב לך דוקטור לין, אשתי בחודש הרביעי להריונה. לפני שהכרנו, טענה חברה לשעבר שנדבקה ממני בקלמידיה (טענה שהיתה הגיונית למדי לאור העובדה שהיתה בתולה לפני כן) וב hpv (בזנים הסרטניים). שתי בדיקות קלמידיה שביצעתי היו שליליות.קונדילומות טופלו בצריבה באמצעות חנקן נוזלי. למרות האמור דחקתי באשתי לבצע בדיקות עוד לפני כניסתה להריון. בדיקת pap היתה שלילית ל hpv. גם ויזואלית לא נצפו קונדילומות. לעומת זאת, לגבי קלמידיה, רופאת הנשים של אשתי אינה נבהלת מקלמידיה ושאלה אותה "לשם מה" היא צריכה להיבדק, ואם יסתבר שיש לה, "מה היא תעשה"...? אינני מסוגל להבין את הלוגיקה או הסיבות בסירובה לשלוח את אשתי לבדיקת קלמידיה (למרות ששלחה אותה לעשות תרבית שתן בשל הפרשה עם ריח לא טוב שהתחילה לא מזמן), תוכל לעזור לי להבין? האם העובדה שהיא בהריון שוללת ממנה אפשרות ליטול אנטיביוטיקה לטיפול בקלמידיה או שזה משהו אחר? האם זה משום שקלמידיה כל כך נפוצה? אני חייב לציין שאני די דואג במיוחד לאור העובדה שאשתי בהריון, קראתי שקלמידיה פוגעת גם בפריון, אשתי כבת 36 וזהו הריון ראשון, וגם לתופעות מזיקות אחרות. נקודה נוספת - כתבתי לך ביום 3.8.04 וגם אתה ציינת (ב- 4.8.04) שהכי חשוב זה שהיא תבדוק hpv. האם יש אפשרות לבדוק HPV ב- pcr? האם ישנה בדיקה נוספת ל pap ובדיקה ויזואלית שתשלול באופן מוחלט hpv? אנא תשובתך, אני דואג דני

20/08/2004 | 13:02 | מאת: ד"ר רן לין

עצור - גם אני לא מבין את הלוגיקה של הרופאה - אני חושב שצריך לבצע את הבדיקות האלה ומסכים גם עם מה שקראת

22/08/2004 | 07:20 | מאת: דני

תודה דוקטור על תשובתך אנו ניערך לביצוע הבדיקה. לשאלה הזו לא ענית - האם ניתן לבצע בדיקת hpv ב- pcr? או בדרך אחרת (פרט ל pap וויזואלית) על מנת לשלול באופן מוחלט hpv אצל אשתי? דני

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים