רגישות יתר באשכים

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

03/08/2004 | 16:14 | מאת: דני

שלום דוק. לפני כשנתים הסתבר לי שהדבקתי חברה לשעבר ב hpv וקלמידיה. עבורה זה היה משגל מלא ראשון. המשגל היה ללא קונדום. עוד הסתבר לי בדיעבד ובעקבות הודעתה, כי משך זמן לא מועט נשאתי קונדילומות זעירות על אבר המין. טיפלתי בהסרת הקונדילומות (צריבה) אך לא נמצא אצלי חיידק הקלמידיה. לאחר כשנה התלוננתי אצל האורולוג על רגישות באשכים (לחיצה קלה גורמת כאב). ביקשתי שוב להיבדק ושוב התשובה לקלמידיה טרכומטיס היתה שלילית. בבדיקה ידנית האורולוג אישר שהרגישות היא גבוהה אך גם אמר שאפשר לחיות עם זה. כמו כן, בזמן גירוי הנוזל המקדים של הזרע הוא מעט מוגבר, שקוף. לגבי ענין זה אמר האורולוג שזה יכול להיות נורמלי. לדעתי, שתי התופעות, הן רגישות היתר והן הגברת הנוזל המקדים, הופיעו לאחר שנדבקתי. לפי הערכה גסה נדבקתי כנראה, מבלי לדעת על כך, בשנת 1999. קראתי בזמנו שאחד התסמינים שייתכנו לקלמידיה זה הרגישות באשכים ולכן אני קושר ביניהם. שאלות: 1. האם ניתן לפתור את הבעיה של הרגישות היתרה באשכים? בענין זה, אם מדובר בקלמידיה, אני לא זוכר אם נטלתי דוקסיצילין למשך 7 או 10 ימים (יתכן שכן), אך אם נטלתי - זה לא עזר. האם בנתונים המתוארים לעיל, החיידק לא פיתח עמידות לאנטיביוטיקה? ואם כן, ניתן לפתור זאת בדרך אחרת? 2. האם בכלל יתכן שיש לי קלמידיה אך הבדיקה אינה מגלה זאת? (נבדקתי בשתן). 3. אשתי כיום בהריון ואנו כמובן במעקב שגרתי, לא נמצא אצלה hpv וקלמידיה היא תעבור בקרוב, האם ישנם דברים נוספים בענין זה שיש לשים לב אליהם? תודה, דני

04/08/2004 | 08:08 | מאת: ד"ר רן לין

HPV זה הכי חשוב שאשתך תבדוק לגבי הקלמידיה - אפשר וניתן לדעת אם היית במגע אי פעם על ידי בדיקת נוגדנים בדם. בכל השאר - האורולוג שלך מצויין וצודק

05/08/2004 | 20:12 | מאת: דני

אני מאוד מודה לך על תשובתך דוקטור לין. יחד עם זאת, מאוד חשובה לי התייחסותך לדברים ששאלתי: 1. הכאב באשכים מפריע לי בתיפקוד המיני. מה ניתן לעשות? אני גם לא יודע מה זה עוד יכול לגרום. שכחתי לציין, כי לפעמים יש לי צריבה קלה בעת הטלת שתן. 2. כיצד בודקים נוגדנים בדם? אני חושב שהופניתי למעבדה של הקופה (מכבי) לביצוע בדיקת דם ושם מסרו לי שקלמידיה לא בודקים יותר בדם אלא אך ורק בשתן. תודה דני

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים