קושי לצאת עם בחורות שיותר ממני - לרפי חרותי

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

03/02/2024 | 20:36 | מאת: ירון

שלום דוקטור חרותי אני בן 34, רווק מאז ומתמיד היה לי קושי לצאת עם בחורות שעוקפות אותי בפרמטר משמעותי כלשהו: בחורות שמרוויחות יותר, בחורות במעמד גבוה יותר, מפקדות בצבא, בחורות שחזקות ממני פיזית (אמנם אני מאמן כושר חזק ובתחרויות, אבל נתקלתי באתלטית שיצאחי איתה לדייט והתברר שמרימה יותר ממני) הדברים אמורים גם כשהבחורה בעניין שלי - הייתי דוחה פעם אחר פעם אופציות כי מצאתי שהבחורה מעליי בפרמטר משמעותי. מן הכלל אל הפרט: כיום אני יוצא עם מנהלת משאבי אנוש ומוקד טלפוני בחברה סלולרית, יש תחתיה כ65 עובדים. אמנם גם אני בעל תפקיד יחסית בכיר, ולטעמי אני כנראה מרוויח יותר ממני, אבל תחתיי יש אולי 2-3 אנשים בצוות. תחתיה בין 40-65 איש....רובם בחורים צעירים שעובדים בחברה כעבודה זמנית...ועדיין. זה מציק לי עד כדי קושי משמעותי להתקדם איתה. ועכשיו אמקד את השאלה : 1.האם התופעה שאני מתאר היא נפוצה אצל גברים אחרים? לא שואל אם תקינה, אלא עד כמה היא קיימת ורווחת, או שזאת שריטה שאני המצאתי. 2.האם התופעה הזאת תקינה? (קודם שאלתי אם התופעה נפוצה, כרגע שואל אם היא תקינה, לא שואל אם היא שוביניסטית או נכונה, אלא אם תקינה מבחינה סקסולוגית פסיכולוגית ...מחפש תשובה כנה ואמיתית) 3.כיצד ניתן לפתור בעיה כזאת? אשמח לכיוון כללי בכמה מילים...מניין זה נובע, עקרונות מנחים. בתודה מראש

שלום ירון חשוב מאוד שיש לך מודעות פסיכולוגית למה שמטריד אותך ושאתה לוקח אחריות כדי לא לטרפד סיכוי לקשר טוב, וטוב שאתה פונה. התופעה שאתה מתאר מוכרת, היא מבטאת קושי וכדאי לטפל בה כי כפי שאתה מציין זה יכול ליצור מתח ומאבקי כח בקשר. הסיבות יכולות להיות סוציולוגיות ורגשיות. מבחינה סוציולוגית יש שינויים גדולים מאוד בתפקידי גברים ונשים שלעיתים מבלבלים ויוצרים מתח זוגי. מבחינה רגשית אישית נראה שאולי יש לך הערכה עצמית נמוכה וחוסר בטחון שבגלל זה הדימוי שלך בעיני עצמך והאגו שלך תלוי בהשוואה עם נתונים מסוימים של בת הזוג. ממליצה על טיפול פסיכולוגי

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים