גודל ערמונית,טמסולין ותפקוד מיני

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

13/11/2023 | 08:49 | מאת: רמי

פרופ' חירותי שלום רב שמי רמי ואני כבן 66 עם מספר בירורים 1. שימוש בטמסולין ------- לפני כשנה וחצי (פברואר 2022) עברתי אמבוליזציה של הערמונית מוגדלת שפירה (PAE), זאת כדי לא לפגוע בבלוטה ולשמור על הפריון והשפיכה. עד אז (מנובמבר 2018 לערך) נטלתי דואודרט (כ 10חודשים) ואח"כ טמסולין (עד היום) והשתמשתי בקטטר תקופה די ארוכה (עד לטיפול פברואר 2022) , דבר שגרם לי מידי פעם לזיהומים. השאריות השתן היו גדולות יחסים 330 סמ"ק ומעלה, כולל חסימת שתן. גודל הערמונית היה בסביבות 120 סמ"ק ולפעמים יותר. כל זה תוך שימוש בקטטר ושימוש בדואודרט ואח"כ טמסולין 1 ליום. כיום, כשנה וחצי לאחר הטיפול ב PAE, לא משתמש בקטטר, וגודל הערמונית כ 81-88, עם שאריות שתן של 250 סמ"ק בממוצע (לאחרונה לאחר בדיקת אולטרא סאונד), ומשתמש בטמסולין 1 ליום. אבל ההרגשה היא טובה, מרגיש בסדר בהשתנה, יכול להתאפק, אין בריחת שתן ואין הרטבה ולא מרגיש צורך לרוץ לשירותים, ומרגיש שהזרימה טובה ואפילו חזקה. כמו כן, כיום אין הידרונופרוזיס קל דו"צ, דבר שהיה לי לפני הטיפול וכן מצב הכליות תקין, וללא מחלות רקע וה PSA = 2.1 לפני כשנה לערך, אחד האורולוגים ביקש שאפסיק את השימוש בטמסולין ל 3 ימים (לא זכור באיזה הקשר). יצא לי להפסיק ל 5 ימים. לא הרגשתי הבדל, לא בהשתנה, לא חשק המיני ולא בזיקפה. השאלה איך אוכל לבדוק אם יש צורך עדיין בטמסולין, כי יש לי הרגשה שהנוכחות של הטמסולין לא כ"כ תרמה לי לפני הטיפול באמבוליזציה ולא אחרי הטיפול. ?? האם שארית כזו נחשבת גדולה ואפשר לחיות איתה ?? האם יש טיפול לשלפוחית שתתרוקן יותר ?? 2. ליבידו וזיקפה ---------- הרבה זמן (גם לפני הטיפול PAE) אין לי חשק מיני וגם לא זיקפה, אבל יש שפיכה (ע"י אוננות), וכן הטוסטסטרון הוא 18. האם בעיית התפקוד (זיקפה, ליבידו) נובעת מגודל הערמונית או מנטילת הטמסולין ?. באחת הבדיקות של אולטרא סאונד (לאחר טיפול PAE), הרופא אמר שחסר עורק ימני לפין, האם זה דבר מולד או שצץ בתקופה האחרונה וזה מה שגורם לבעיות התיפקוד ?? האם טיפול בכלי דם, בתא חמצן או בגלי הלם שמוצעים באיכילוב (UCLINIC) או שימוש במכשיר ורטיקה הביתי, יכולים לעזור לתיפקוד המיני (ליבידו, זיקפה וכו') ?? האם במצב של העדר חשק מיני ויאגרה תעזור ?? האם הזיקפה תלויה בליבידו ?? יש לציין שעד 31/10/21 נטלתי תרופות נוגדות דיכאון כמו ציפראלקס וברינטליקס. האם יתכן שהן גרמו לבעיות הקיימות ?? אודה לך על תשובתך בברכה רמי

פרופ' חירותי שלום רב שמי רמי ואני כבן 66 עם מספר בירורים 1. שימוש בטמסולין ------- לפני כשנה וחצי (פברואר 2022) עברתי אמבוליזציה של הערמונית מוגדלת שפירה (PAE), זאת כדי לא לפגוע בבלוטה ולשמור על הפריון והשפיכה. עד אז (מנובמבר 2018 לערך) נטלתי דואודרט (כ 10חודשים) ואח"כ טמסולין (עד היום) והשתמשתי בקטטר תקופה די ארוכה (עד לטיפול פברואר 2022) , דבר שגרם לי מידי פעם לזיהומים. השאריות השתן היו גדולות יחסים 330 סמ"ק ומעלה, כולל חסימת שתן. גודל הערמונית היה בסביבות 120 סמ"ק ולפעמים יותר. כל זה תוך שימוש בקטטר ושימוש בדואודרט ואח"כ טמסולין 1 ליום. כיום, כשנה וחצי לאחר הטיפול ב PAE, לא משתמש בקטטר, וגודל הערמונית כ 81-88, עם שאריות שתן של 250 סמ"ק בממוצע (לאחרונה לאחר בדיקת אולטרא סאונד), ומשתמש בטמסולין 1 ליום. אבל ההרגשה היא טובה, מרגיש בסדר בהשתנה, יכול להתאפק, אין בריחת שתן ואין הרטבה ולא מרגיש צורך לרוץ לשירותים, ומרגיש שהזרימה טובה ואפילו חזקה. כמו כן, כיום אין הידרונופרוזיס קל דו"צ, דבר שהיה לי לפני הטיפול וכן מצב הכליות תקין, וללא מחלות רקע וה PSA = 2.1 לפני כשנה לערך, אחד האורולוגים ביקש שאפסיק את השימוש בטמסולין ל 3 ימים (לא זכור באיזה הקשר). יצא לי להפסיק ל 5 ימים. לא הרגשתי הבדל, לא בהשתנה, לא חשק המיני ולא בזיקפה. השאלה איך אוכל לבדוק אם יש צורך עדיין בטמסולין, כי יש לי הרגשה שהנוכחות של הטמסולין לא כ"כ תרמה לי לפני הטיפול באמבוליזציה ולא אחרי הטיפול. ?? האם שארית כזו נחשבת גדולה ואפשר לחיות איתה ?? האם יש טיפול לשלפוחית שתתרוקן יותר ?? 2. ליבידו וזיקפה ---------- הרבה זמן (גם לפני הטיפול PAE) אין לי חשק מיני וגם לא זיקפה, אבל יש שפיכה (ע"י אוננות), וכן הטוסטסטרון הוא 18. האם בעיית התפקוד (זיקפה, ליבידו) נובעת מגודל הערמונית או מנטילת הטמסולין ?. באחת הבדיקות של אולטרא סאונד (לאחר טיפול PAE), הרופא אמר שחסר עורק ימני לפין, האם זה דבר מולד או שצץ בתקופה האחרונה וזה מה שגורם לבעיות התיפקוד ?? האם טיפול בכלי דם, בתא חמצן או בגלי הלם שמוצעים באיכילוב (UCLINIC) או שימוש במכשיר ורטיקה הביתי, יכולים לעזור לתיפקוד המיני (ליבידו, זיקפה וכו') ?? האם במצב של העדר חשק מיני ויאגרה תעזור ?? האם הזיקפה תלויה בליבידו ?? יש לציין שעד 31/10/21 נטלתי תרופות נוגדות דיכאון כמו ציפראלקס וברינטליקס. האם יתכן שהן גרמו לבעיות הקיימות ?? אודה לך על תשובתך בברכה רמי רמי לאור האורך של שאלתך ומורכבותה, נראה שאתה זקוק לפגישת התייעצות ולא לתשובה קצרה על גבי הפורום. לגבי שאלתך הראשונה - תגיש לרופא אורולוג. לגבי שאלתך השניה הכתובת זה רופא מומחה בבריאות מינית. הפורום מיועד לתת מענה קצר ותכליתי ןלא להחליף את הטיפול המקצועי.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים