שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

19/10/2023 | 09:36 | מאת: רם

שלום פרופסור חרותי, בן 27 רווק ללא נסיון מיני,מאונן פעם ביום בממוצע. מזה כשנה יש לי תופעה של התעוררות משינה מזקפות מספר פעמים בלילה ללא כאב פשוט עצם התחושה מעירה אותי..כשאני קם על הרגליים הזקפה יורדת יותר מהר..שמתי לב שאם אני ישן מאוחר בלילה וקם מאוחר בבוקר אני מתעורר אולי פעמיים בלילה להשתין..אבל אם אני ישן מוקדם כשאני לא כל כך עייף אני יכול להתעורר גם 7 פעמים מהזקפות…למה זה יכול להיות קשור? ובארבעת החודשים האחרונים נוספה תופעה נוספת לאורך כל היום שהיא מעין עוררות מינית מוגברת זיקפות התחלתיות לאורך כל היום ופין נוקשה באופן כללי..האם זה גם קשור להרגלי שינה?

זקפה לילית היא תופעה תקינה אשר מתרחשת מספר פעמים בלילה במקביל לשנת החלום. כל כשעה עד שעה וחצי. מצביע על בריאות מינית איתנה. לא קשור להשתנה או לזמן השינה. העוררות במהלך היום אינה קשורה להרגלי השינה.

19/10/2023 | 15:08 | מאת: רם

תודה,יש דרך לטפל בזה?

כפי שכתבתי מדובר במצב תקין, על כן אין צורך בטיפול.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים