התעוררות מזקפות בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

08/01/2023 | 13:06 | מאת: …..

שלום, מזה כ4 חודשים מתעורר מספר פעמים (משתנה בין לילה ללילה) מזקפות במהלך השינה בחלק השני של הלילה לקראת 5,6 בבוקר. הזקפות לא כואבות אך מורגשות ומציקות ובשביל שירדו מהר אני צריך לקום לחכות דקה/שתיים בעמידה ואז רק יכול לחזור לישון לעוד שעה פחות או יותר עד שקם מהתופעה שוב.ידוע לי שזקפות ליליות זה דבר תקין, אך מוזר לי שאני מתעורר מהן כמה פעמים בלילה. זה גורם לשינה בחלקים ומתסכל נורא. זה נובע ממשהו? יש איך להקל על התופעה? זה יכול לחלוף בלי טיפול כלשהו?

אתה מודע לזה שהתופעה טבעית ואפילו מצביעה על בריאות מינית. זקפות הלילה מופיעות בשנת החלום, כל כשעה וחצי. משכן מתארך כל מחזור, עד שלפני היקיצה בבוקר הן מגיעות למשך של כ- 20 דקות. בכל מקרה מתעוררים לכמה שניות בסוף כל מחזור ונרדמים מיד. ניתן להירדם אפילו בנוכחות זקפה חזקה. אין דרך להפחית את עוצמת הזקפה הלילית. זו תופעה בריאה, אז אין צורך בטיפול. אולי כדאי שתיגש להתייעץ עם מרפאת שינה.

18/01/2024 | 08:07 | מאת: מצטרף

מצטרף לשאלה, בן 37, מאונן בדרך כלל בבוקר ובערב, ועדיין מתעורר בלילה. ב6 כבר לא מצליח לחזור לישון . התמכרות אולי?

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים