תפקוד מיני ותוסף דקל ננסי למניעת נשירת שיער

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

14/11/2022 | 14:21 | מאת: מישהו

שלום פרופ' חרותי, אני בן 37, סובל מהפרעות משמעותיות בזקפה, משניות לטיפול רב שנים בציפרלקס (עדיין נוטל). לאחרונה ביצעתי השתלת שיער והומלץ על תוספים המכילים דקל ננסי על מנת לשמר את השיער שלא נשר. אני קצת מבולבל ממידע שמצאתי באינטרנט, מחד גיסא יש טענה לשיפור התפקוד המיני תחת נטילת דקל ננסי, מאידך גיסא יש האומרים שהוא עלול לגרום או להחמיר הפרעות בתפקוד המיני. מה דעתך? כמו כן, האם קיים מינון יומי מומלץ מבחינת בטיחות? תודה

מדובר בתוסף מזון לא בתרופה. המינון המקובל הוא כדור ביום (זה תלוי ביצרן ויש הרבה - אך זה סביב 300mcg). במינון המומלץ לא נצפה נזק כפי שאתה מתאר. לגבי המחקרים שהיו בנושא (מתוך אתר של רפואה טבעית): מחקר משנת 2002 שפורסם ב-Cochrane Database הגיע למסקנה כי דקל ננסי הביא לשיפור קל עד בינוני בתסמינים הקשורים למערכת השתן ושיפר את זרימת השתן, אבל מחקר עוקב משנת 2009 הראה כי דקל ננסי לא היה יעיל יותר מפלצבו. יתר על כן, מחקר משנת 2006 שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine גם לא הדגים שיפור בגברים שנטלו דקל ננסי בהשוואה לגברים שנטלו פלצבו. במחקר זה השתתפו 225 גברים, מחציתם קיבלו דקל ננסי במינון 160 מ"ג פעמיים ביום, והמחצית השנייה קיבלו פלצבו, גלולת סוכר. המחקר נמשך שנה אחת. מחקר משנת 2012 שפורסם ב-JAMA השווה בין דקל ננסי במינון 320 מ"ג לגלולת פלצבו בקרב 369 גברים. בסוף המחקר לא נצפה הבדל משמעותי בתסמינים בין הגברים שנטלו דקל ננסי לעומת אלה שנטלו גלולת פלצבו. מחקר משנת 2017 שפורסם בכתב העת Journal of Alternative Complementary Medicine העלה כי באופן כללי העדויות מצביעות על כך שדקל ננסי עשוי לעזור כאשר משמתשים בגישה נטורופתית, אפילו אם חלק מהתועלת שלו קשור לאפקט פלצבו.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים