שאלה לפרופ' רפי חרותי - פטיש? צריך עזרה.

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

11/02/2022 | 01:21 | מאת: אנונימי

טוב, אז זה הולך להיות פוסט ארוך, על דבר שיושב לי על הלב לא מעט זמן. חשוב לי שמי שיכתוב ייעוץ לפוסט הזה יקרא אותו בקפידה, כי אני מאמין שכל פרט חשוב וזה נושא שחשוב לי מאוד לקבל עליו ייעוץ ותשובה מדוייקים. אני בן 18.5, סטרייט לחלוטין. אפתח בלהגיד שאין לי שום נסיון מיני, אפילו לא מינימלי ביותר. ארצה להתייעץ ולבקש עזרה בנושא מסויים שמטריד אותי כבר תקופה. אז ככה, מאז ילדותי הייתי אובססיבי, אולי אובססיבי מאוד, לנושא מסוים- מה שכנראה הוביל בסופו של דבר להתפתחות של "פטיש" (משיכה לסיטואציות מסוימות שאיננה סטנדרטית) שקיים אצלי מאז שהתחלתי להתפתח מינית. למעשה, מאז שהתחלתי לאונן בגיל 11-12 ועד גיל 18 אוננתי על סיטואציות המערבות את הפטיש באופן בלעדי או כמעט-בלעדי. לגבי מהו הפטיש - אני לא מרגיש מאוד בנוח לשתף, אבל אני לא חושב שזה משנה במיוחד בשביל לקבל עזרה - כל מה שמשנה הוא שיש לי משיכה מאוד לא סטנדרטית. למעשה, לא משנה כמה חיפשתי באינטרנט, לא מצאתי אף אזכור לדבר שמתאר במדויק את המשיכה שלי או למישהו אחר עם המשיכה הזו. זה לא דבר חולני/מגעיל, פשוט באדם "רגיל" אין שום קשר בין זה לבין מין. אמשיך בסיפור - למרות שתמיד ידעתי שהמשיכה שלי ייחודית, מעולם לא חשבתי שאני נמשך לגוף האישה (חזה, ישבן, וכו') פחות משאר הבנים (הפטיש שלי לא קשור לגוף האישה). מעולם לא הרגשתי "אאוטסיידר" בשיחות עם החברים על "הילדה מהכיתה עם החזה הגדול", ואכן, אני יכול לשחזר רגעים רבים מעברי בהן נמשכתי לדברים "רגילים", נמשכתי לבנות בבגדי ים בבריכה/ים, התלהבתי מבחורות עם חזה גדול וכו'. זה אפילו מוזר לי שאני צריך לציין במפורש שאני נמשך לחזה, כאילו זה לא מובן מאליו. בשבילי זה מובן מאליו. לעומת זאת, לחדירה, מציצה וכל האקטים המיניים לא באמת נמשכתי. אני מניח שהסיבה לכך היא ש"המסלול" אצל נער "רגיל" הוא: להתחרמן מגוף האישה --> ללכת לחפש את זה בפורנו --> לראות חדירה, מין אוראלי בפורנו --> לפתח פנטזיות שעוסקות בחדירה ומציצות. אני, מנגד, עד לפני תקופה מאוד קצרה, מעולם לא צרכתי פורנו רגיל, ואני מניח שזו הסיבה שלא התפתחו אצלי פנטזיות של יחסי מין - פשוט לא ידעתי מה זה. טוב, אולי ידעתי בערך, אבל לא ראיתי סרטוני פורנו של זה, אולי פעמים בודדות בשנה (ולא בשביל לאונן עליהם), בטח שלא על בסיס שבועי כמו שאר בני הנוער. אמשיך: כאמור לא צרכתי פורנו רגיל, אלא אוננתי על דברים שקשורים לפטיש שלי עד גיל 18. כל הפנטזיות שלי כמעט התעסקו רק בפטיש, שכאמור, לא קשור לגוף האישה. עם בנות שחיבבתי, דמיינתי שאני מבצע איתם דברים שקשורים לפטיש. בגיל 18 (לפני חצי שנה), התחלתי לחשוב שהדבר עלול להיות בעייתי (לא יודע למה חשבתי על זה כ"כ מאוחר, לאחר שנים שאני מאונן על הפטיש), שכן בסופו של דבר, אני אמור להיות בזוגיות, אמור לקיים יחסי מין רגילים, וזה דבר שאני אמור להימשך אליו כמו שאר האנשים. כתוצאה מהמחשבות האלו, החלטתי שאני צריך להתחיל לעבור לפורנו רגיל - לוודא שאני נמשך לזה. חשבתי שזו לא תהיה בעיה, כי אני יודע שאני נמשך לציצי. בפורנו רגיל יש ציצי, יש בנות ערומות. למה שלא אמשך? הופתעתי לגלות שפורנו רגיל יצר אצלי 0 מוחלט של גירוי. ארצה לציין שהמשיכה לגוף האישה לא "נעלמה" לי, אני מסוגל לדוגמה לשחזר מקרה לא כל כך ממזמן (לפני מספר חודשים) במסיבת בריכה מסויימת שהייתי בה, הייתה שם בחורה, בבגד ים, עם חזה גדול, וכן - הסתכלתי, התלהבתי, ונמשכתי. למרות כל זה, פורנו רגיל פשוט לא משך אותי. אני רואה שם בחורה עם חזה גדול, שאני יודע שאני אוהב, ופשוט לא נמשך בשום צורה. מופתע מהסיטואציה, ובעיקר מתחיל להיות מאוד מוטרד ומודאג הרבה יותר. כך, בחצי שנה האחרונה, ניסיתי "להרגיל" את עצמי להנות מפורנו רגיל. הסיכום שהגעתי אליו בנוגע למצב שלי אחרי צפיה בהרבה פורנו רגיל בחצי שנה האחרונה הוא כזה: לרוב, אני לא נמשך בכלל לפורנו רגיל. אם ברגע זה אעזוב את כתיבת השאלה ואפתח אתר פורנו, לא יקרה לי כלום. *לעומת זאת*, לעתים נדירות, אני כן מצליח להימשך, ואפילו להימשך מאוד. ובפעמים שאני נמשך, אני לא מרגיש שיש משהו (הפטיש...) ש"חסר" לי - אני מצליח לאונן באופן מושלם ומגורה לחלוטין. אפילו נמשך לחדירה בחלק מן הרגעים האלה, היו לי פעמים שהרגשתי שאני רוצה לחדור ומדמיין את הכוכבת פורנו שבסרט מעניקה לי מין אוראלי באותו רגע ומרגיש לי כאילו זה יהיה מדהים. עוד דבר חדש, או "אולי חדש" שגיליתי על עצמי בחצי שנה הזו, הוא משיכה לישבן. זה לא שלא נמשכתי לישבן בעברי (כבר ציינתי שנמשכתי לחזה), אבל אף פעם לא הבנתי את ההייפ שיש סביב זה ואת ההשוואה של זה לציצי. עד אז חשבתי שציצי עדיף בהרבה על ישבן. אבל בחצי שנה האחרונה בחלק מה"רגעים הנדירים" הייתה לי משיכה חזקה מאוד לישבן, ברמה שיכול להיות שאני יכול לומר על עצמי עכשיו שאני מעדיף תחת על ציצי. למעשה, ברגעים הנדירים הנ"ל בהם נמשכתי לחדירה, כמעט תמיד זו הייתה תנוחת ה"דוגי" - בגלל המשיכה לישבן שחוויתי באותו הרגע. דוגמה נוספת: לפני כחודשיים, באחד מה"רגעים הנדירים האלה", לא אוננתי והלכתי לישון. היה לי חלום מיני על כוכבת פורנו מסוימת ועל החזה שלה, חלמתי עליה בלבוש מינימלי והחלום חירמן אותי מאוד - התעוררתי באמצע שלו עם זקפה מלאה ובחרמנות גבוהה (אני חושב שזו הפעם הראשונה שהיה לי חלום מיני "רגיל", שלא מערב את הפטיש שלי). אם באותו רגע שהתעוררתי כוכבת הפורנו מהחלום הייתה נכנסת לי לחדר, אין לי ספק שהייתי יכול לקיים איתה יחסי מין ולהנות מאוד. למרות כל זה, כפי שאמרתי, הפעמים האלו הן בתדירות מאוד מאוד נמוכה. כמעט תמיד, אין לי שום משיכה לסקס רגיל, ולראות תמונות עירום של בחורות לא ייצור אצלי שום תגובה. מנגד, דברים שמערבים את הפטיש שלי יגרמו לי לגירוי מיידי כמעט תמיד. אחזור ואומר, ברגעים הנדירים בהם אני נמשך לדברים רגילים, הגירוי שלי הוא מושלם, ואולי אפילו גבוה יותר מהגירוי היום-יומי שלי מהפטיש. בגדול השאלה שלי היא מה לעשות. אני לא יודע מה יש לי ומאוד מבולבל. קראתי באינטרנט ש"פטיש" זה דבר שהכרחי להתעוררות מינית, ו"קינק" זה משיכה מינית לא סטנדרטית אבל לא דבר שהכרחי לבן אדם בשביל להנות. אני כבר לא יודע מה יש לי. יש לי דבר שברוב הימים הוא הכרחי, אבל ברגעים נדירים לא רק שהוא לא הכרחי, אלא בכלל לא נחוץ ואני נהנה מאוד בלעדיו. אם יכולתי להרגיש כל יום כפי שאני מרגיש ברגעים הנדירים האלו, כנראה הייתי מאבד עניין בפטיש שלי. הנושא מטריד אותי מאוד מאוד, ואני לא חושב שעבר יום בחצי שנה האחרונה מבלי שחשבתי עליו. אני לא יודע מה יקרה בסיטואציה המינית הראשונה שלי, אני מאוד מודאג בנוגע למערכות היחסים העתידיות שלי. אני מבקש עזרה, ייעוץ, אבחון, וואטאבר, כל דבר שיכול לעזור לי להתמודד עם המצב. אין דבר שאני רוצה יותר כרגע מאשר להימשך לדברים רגילים כמו כולם. אני אדם נורמלי ונורמטיבי לחלוטין (מינוס הפטיש) וזה מאוד חשוב לי. תודה רבה לכל מי שקרא, ותודה למייעצים, אם יהיו כאלה. אני יודע שזה היה ארוך.

שלום לך השאלה שלך מפורטת וחשובה, קשה מאוד לתת בפורום כזה יעוץ על נושא הפטיש שאתה מעלה. האם נראה לך שאתה מעונין בקשר זוגי מיני כיום - מעבר למה שאתה אמור לרצות? אתה מתאר את התהליך הפנימי שאתה עובר עם עצמך כולל משיכה לנשים מעבר לנשיכה לפטיש.אני ממליצה לך לפנות למרפאה מוסמכת לטיפול מיני דרך אתר איט״ם כדי להתיעץ עם מומחים

15/02/2022 | 15:21 | מאת: אנונימי

היי מרים, קודם כל תודה על המענה. לגבי האם אני מעוניין בקשר זוגי מיני כיום - לו יכולתי להבטיח שאני אוכל להתחרמן ולהנות כמו אדם רגיל ביחסי מין רגילים (כפי שקורה לי ב"פעמים הנדירות" המתוארות בפוסט, בהן אני נמשך באופן מושלם לפורנו רגיל וסקס רגיל), הייתי מאוד מעוניין בקשר כנ"ל. הבעיה היא שאני לא יודע אם אכן אצליח להנות מיחסי מין על בסיס קבוע, אני יודע שנכון לעכשיו בפורנו זה לא המצב ואני מצליח להנות ממנו רק לעתים רחוקות. מצד שני, אשמח לתאר מקרה שקרה לי לא מזמן. הייתי בטיול משפחתי עם משפחה וחברים של המשפחה, והייתה שם בחורה שבאה בלבוש דיי חשוף וראו לה הרבה מהחזה. אני זוכר שהסתכלתי עליה דיי הרבה במהלך כל הטיול וזה גירה אותי מאוד (לא מנסה להישמע קריפי או משהו, רק לתאר את הסיטואציה). לאחר מכן, כשחזרתי הביתה, והתחלתי לפנטז ולדמיין מחדש את כל המראות שראיתי בטיול שעות בודדות לפני כן, הגעתי לזקפה כמעט מלאה בתוך שניות, ועם מעט עזרה של היד לזקפה מלאה. שוב, זה על סמך דמיון בלבד וגם דמיון של דברים "רגילים" (ספציפית חזה) בלי קשר לפטיש (באופן כללי אני לא יכול לקבל זקפה על סמך דמיון בלבד, בטח ובטח שלא תוך שניות). חשבתי לעצמי, האם זה אחד מהרגעים הנדירים בהם אני מצליח להימשך לדברים רגילים. זה לא "הרגיש" כמו אחד מהרגעים האלה (בדרך כלל כשאני מקבל רגע כזה אני יודע מראש שזה רגע כזה, זה לא שאני נכנס לפורנו ופתאום מופתע שאני באמת מתחרמן). אז הפסקתי לפנטז וחיכיתי שהזקפה תרד, נכנסתי לפורנו רגיל ואכן, קיבלתי 0 מוחלט של גירוי. שום דבר. כמו להסתכל על הקיר. סגרתי את הפורנו וחזרתי לדמיון, חזרה הזקפה וגם גמרתי אחרי כמה דקות, שוב, הכל מהדמיון של קצת חזה חשוף שראיתי כמה שעות לפני כן. כלומר על הדמיון כן הצלחתי לאונן באותו רגע, והפורנו לא עשה לי כלום באותו רגע. זה מאוד מבלבל אותי. לגבי להתייעץ עם מומחים לטיפול מיני, זה קצת בעייתי בשבילי, אני בכל זאת ילד בן 18 וחצי, ולא יכול סתם כך ללכת לרופא בלי שההורים שלי ידעו על כך.

אני מצטרף לדעתה של מרים ברנר. חשוב מאוד שתפנה להתייעצות. בן 18.5 אינו קטין כך שאין בעיה. בכל מקרה - לא פשעת, גנבת - אם זו בעיה שמציקה לך, אין שום סיבה שתתבייש לשתף הורים (אין צורך להיכנס לפרטים שפירטת כאן) - "יש משהו שמציק לי בהקשר לבריאות שלי ואני רוצה להתייעץ עם רופא". המידע נשאר חסוי רפואית ואין לך מה לחשוש. כמובן, לדעתי גם אין לך מה להתבייש.

19/02/2022 | 23:52 | מאת: אנונימי

היי פרופ', תודה על המענה. אני אשקול את עניין ההתייעצות עם רופא. לדעתך יכול להיות שהסיבה היא שאני פשוט "לא אוהב פורנו"? יש אנשים שלא מתחרמנים מפורנו? זה הגיוני בכלל? כמה זה נפוץ? למשל כמו במקרה שפירטתי בתגובה האחרונה, שהצלחתי להתחרמן ע"י דמיון של חזה שראיתי שעות קודם לכן אבל פורנו באותה נקודת זמן לא עשה לי כלום.

בהחלט. פורנו זו בסך הכל עוד צורה להתגרות. יש כאלו שפורנו יוצר אצלם אפילו פעולה הפוכה של דחיה. בורכת ביכולת להתענג מהפנטזיות שלך.

21/02/2022 | 14:06 | מאת: אנונימי

היי שוב ושוב תודה. אני כותב את התגובה הזו משום שסוף סוף הצלחתי למצוא אזכור של הפטיש הזה באינטרנט, למרות שכתבתי בתגובה הראשונה שלא מצאתי אף אזכור או אדם אחר עם הפטיש הזה: השם של הפטיש הוא נרטופיליה. על פי ויקיפדיה (אחרי שתרגמתי לעברית): "נרטופיליה הוא פטישיזם מיני שבו מילים וסיפורים מעוררים מינית, בדרך כלל על ידי אמירה של סיפורים או מילים מלוכלכות ומגונות. אצל אנשים מסויימים, סיפורים או מילים שאין להם בכלל משמעות מגונה יכולה ליצור אותו גירוי." אני חלק מה"אנשים המסויימים". יש מילה מסויימת שמעוררת אותי מינית (למעשה יש קבוצה של מילים בעלי משמעות זהה שמעוררת אותי, אבל המילה הספציפית הנ"ל מנצחת את כולם). מאז ילדותי הייתי אובססיבי עם המילה הזו ואני זוכר שתמיד לא הרגשתי בנוח כשמישהו אמר אותה. אני גם יודע טוב מאוד איך האובססיה הזו התחילה. זה לא שיום אחד שמעתי את המילה הזו וישר הרגשתי לא בנוח. יש לי זכרונות מגילאים מאוד מוקדמים של אנשים/דמויות מתוכניות טלוויזיה אומרים את המילה הזו, כי פשוט הרגשתי לא בנוח באותה סיטואציה כך שהיא נצרבה לי בזיכרון. כלומר הבעיה שלי היא בעיה פסיכולוגית לפני שהיא בעיה מינית - והמקורות של הבעיה המינית הן בבעיה הפסיכולוגית. הבעיה (הפסיכולוגית) מלווה אותי עד היום - אני עדיין מרגיש לא בנוח כשאני שומע או קורא את המילה הזו, בלי קשר למין. אני יודע שאת רוב הפטישים אי אפשר באמת "לרפא". אבל כאן, משום שבראש ובראשונה מדובר בבעיה פסיכולוגית, אם אצליח לפתור את הבעיה הפסיכולוגית ולהתחיל לראות במילים ש"מעצבנות" אותי סתם עוד מילים, אולי אפסיק להתרגש בכל פעם שאני שומע את המילים האלה. שמעת על הפטיש הזה פעם? האם לדעתך אפשר להתגבר עליו?

בהחלט יש א.נשים שאינם מתחרמנים מפורנו ויש כאלו שזה מכבה אותםן במקום להדליק.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים