אין אונות - קאודה אקווינה

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

11/12/2021 | 17:42 | מאת: שחר

שלום, בן 27 בתקופה האחרונה התגלתה אצלי פריצת דיסק ולפי MRI ידוע שיש לחץ משמעותי על הקאודה אקווינה ( זנב סוס - 4 מ''מ). עד לפני חודש הכל הרגיש רגיל מבחינת החרמנות שלי, הייתי מתענג לעצמי. במעט שבועות האחרונים, אומנם גם לאחר מעט דחיות (וקצת הרגשת נכות בעקבות הפריצה, דיכאון וחוסר אכילה), הרגשתי שירד לי הליבידו. זאת אומרת, אני כבר לא מתחרמן בקלות, לא מרגיש בקושי זקפות בוקר, מרגיש כאילו האזור הזה נרדם באופן מסוים. מהלחץ הלכתי למיון, ושללו תסמיני קאודה (ע״י בדיקה רקטלית ושארית שתן). יום אחרי הלכתי לאורולוג שלא עזר, ולנוירוכירורג מומחה שאמר שצריך ניתוח ואין אופציה אחרת. לעומתו, כירורג אורתופד אמר שזה לא תסמין לדעתו, ואין עדיין צורך לנתח. אני מאוד חרד ולא רגוע בתקופה האחרונה, ובגלל זה אני רוצה לשאול שאלה - אם אני מגיע לזקפה, אבל הרבה יותר קשה להגיע אליה מפעם, ויוצא שאני גומר אבל אני ב80% גודל - האם יש סיכוי לבעיה נוירולוגית בעקבות הפריצה? או שאולי פסיכולוגי? זאת אומרת - האם כשמדובר בנוירולוגי זה הכל או כלום ובכלל לא הייתי מצליח לאונן ולהעמיד חלקית? מת לתשובה. תודה

לא יכול לקבוע אם יש נזק נוירולוגי או לא לפי פוסט בפורום. לא יהיה רציני מצידי. בקאודה עם זאת יש נזק גם למתן שתן, יציאות וכן הפרעות תנועתיות ותחושתיות ולא רק נזק מיני מבודד. נדיר מאוד. אבל מהשאלה שלך נובעת חרדה עצומה, אשר היא לכשעצמה סיבה לירידה בחשק ותפקוד מיני. גש לפגישת התייעצות עם רופא מומחה ברפואת שיקום שהוא גם סקסולוג. בינתיים נסה באוננות להתמקד בעונג. בחצי הכוס המליאה ולא בחוסר שאולי קייים ואולי לא.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים