האם זו נחשבת הפרעה בתפקוד המיני?

דיון מתוך פורום  הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים

14/04/2019 | 14:09 | מאת: עיכובי

בעבר, נניח בשנות ה-20 לחיי ותחילת ה-30, לא היתה לי כל בעיה לקיים יחסי מין אפילו כל יום וגם היה את החשק (לא על בסיס קבוע, כמובן, אבל נניח כשהיו ניסיונות כניסה להריון). אפילו שבעה ימים ברצף. כיום, באמצע שנות ה-30, עם הרבה יותר קילוגרמים מאז, המצב מעט שונה. ביומיים הראשונים אין כל בעיה ויש אפילו חשק. גם ביום השלישי. אבל החל מהיום הרביעי זה כבר מתחיל להיות קשה, ללא כל חשק וללא יכולת להגיע לגמירה/שפיכה. האם מצב כזה נחשב להפרעה בתפקוד המיני או פשוט ירידה סבירה? אציין כי אם לא היה מדובר בניסיונות כניסה להריון, זו בכלל לא היתה מהווה בעיה כי בשוטף למי יש בכלל זמן או רצון לקיים יחסי מין כל יום :-)

החשק יורד עם הזמן בייחוד בתוך זוגיות קבועה, במסגרתה בד"כ ריגושים פחותים. בגילך ולפי תיאורך סביר להניח שזו ירידה בגדר הסביר. הניסיון לעשות סקס "בכוח" בגלל הרצון להיכנס להריון, מפחית אף הוא את החשק... כאשר אין כלל חשק - בכל מצב - יש לשלול ירידה בהורמון החשק המיני (טסטוסטרון). לא נראה שזה המצב אצלך.

מנהלי פורום הפרעה בתפקוד מיני אצל גברים