אבקש פרוש לממצאי צילום

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

28/04/2004 | 19:34 | מאת: המישהי הותיקה

יש לי כאבי גב קשים. פניתי לאורתופד והוא שלח אותי לצילום. את הצילום הוא פענח בעצמו ונתן למזכירה את הדף להחזיר יחד עם הצילום, ויכולתי רק לקרוא מה כתב. אבל, למרות שאני לא ממש בורה, מקריאת הדף בלבד אני לא מבינה מה בדיוק הבעיה שלי (רק ברור לי שיש בעיה, היות שלא כתוב שזה ללא ממצא פתולוגי). אז אשמח אם תוכלו להסביר לי מה יש לי. אל הרופא לא אוכל לפנות כי הוא לא מוצא חן בעיני ועדיין אנחנו באותו רבעון ולא אוכל לפנות לאחר. אגב, אני מצטטת את כל הכתוב, כולל הממצאים שלו מהבדיקה שלי אצלו במרפאה למרות שאותם אני מבינה הרבה יותר, וזה נכון שאני מאוד שמנה. אז הנה מה שהוא כתב: "קיימת obesity קשה. תנועות ע"ש גבי ומתני חפשיות. רגישות מעל חוליות גביות עליונות. הגבלה בתנועות ע"ש מתני רגישות מעל חוליות מתניות L4L5 L5-S1 כח גס החזרים ותחושה בגפיים תחתונות תקינים סימן לסג שלילי דו צדדי הוזמן צילום ע"ש גבי ומתני. צ. ע"ש גבי סקוליוזיס טורקלית לימין. צ. ע"ש מתני כולל אלכסוניים ב.מ.פ." אני חייבת להוסיף שאני בת 41, בסביבות גיל 30 חשתי לראשונה כאבי גב, בגב העליון, ואז בצילום נתגלה: ע"ש מתני תקין, ע"ש גבי עקמת קלה לימין, ע"ש צווארי ישור יתר. הכאבים אז נמשכו כשנה וחצי וכלום לא עזר. לאחר שהכאבים ההם חלפו הם חזרו אחת לכמה שבועות למספר שעות (עד 3 ימים במקרה הגרוע), וזה המצב בגב העליון עד היום. מאז שבתי, היום בת שנתיים ו-7, הגיעה לגיל חצי שנה החלו לי גם כאבים בגב התחתון, כל יום לפחות לשעתיים. בימים בהם יש לי כאבים גם בגב העליון הם לא מופיעים באותו הזמן יחד עם הכאבים בגב התחתון, אלא בנפרד ואז יש לי כאבים במשך היום כולו. עוד פרט חשוב, תמיד הייתי שמנה, אבל בשנים האחרונות (הרבה לפני ההריון) עליתי מאוד במשקל, ולמרות נסיונותי לא הצלחתי לרדת (כמובן שאמשיך עוד לנסות וברור לי שירידה במשקל תקל גם על הגב). השאלה אם הבעיות בגב התחתון נובעות רק מהרמת בתי ומהעליה במשקל, או שלמרות מה שנתגלה בצילום, אפשרית בכל זאת בעיה פתולוגית גם בגב התחתון (או שאולי זו השפעה של העקמת)? ומה זה "סג שלילי דו צדדי" ומה זה "טורקלית"? תודה

01/05/2004 | 16:57 | מאת:

נתחיל בזה שממצאי הבדיקה שכתב הרופא, תקינה. כלומר אין לך שום פגיעה עצבית. לשאלתך, נראה שהכאב הנו תוצאת שילוב גורמים: עליה במשקל, חוסר פעילות גופני ומאמצי כיפוף מרובים (הרמת ביתך למשל). העקמת היא בעיה ישנה, יחד עם זאת ייתכן והיא תורמת לכאב. טורקלית= גבית. לסג= סימן מסויים בבדיקה הגופנית המצביע על גירוי של אחד מהשורשים העצביים.