דיסק צווארי- דחוף מאד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

27/04/2004 | 16:54 | מאת: יעקב

אני סובל מכאבים חזקים מאד יותר מחודש. כל הטיפולים התרופתיים שקיבלתי (והם רבים)לא עזרו לשיכוך הכאב, עד כדי אי יכולת לישון. באבחנת CT עמוד שדרה צווארי נמצא שינוי ניווני בעיקר במיקטע צ5- צ6 משמאל בו קיימת דיסקופתיה גדולה החוסמת רצס שמאל. מה משמעות אבחנה זו? הומלץ להתאשפז לצורך קבלת קוקטיל/סטרואידים ומתיחה צווארית לסירוגין. האם האישפוז דחוף או שניתן לקוות להטבה? האם הטיפול המוצא יעיל? האם קיים סיכון במתיחה צווארית? מה משך זמן טיפול זה? מה המשך הטיפול שניתן במקרים אלו לאחר אישפוז? מה פשר המונח דיסק סטטי/ לא סטטי וכיצד מאבחנים זאת?

28/04/2004 | 08:02 | מאת: ד''ר אוחנה

מתאורך עולה כי הנך סובל מפריצת דיסק צווארי. המחלה מתבטאת בכאבי צוואר עם קרינה ליד בצד המעורב. בד"כ, כאשר אין פגיעה עצבית נלווית, הטיפול הוא במשככי כאב, פיזיותרפיה וסבלנות. בכ 80-90% מהמקרים המחלה תחלוף ללא צורך בניתוח. נושא המתיחות כטיפול הוא קונטרוורסלי ואיני יכול בעניין זה לתת עצה חדמשמעית בלי בדיקה מקיפה ועיון בצילומי ה CT או MRI שברשותך. אשפוז במקרה שבו הכאב אינו "נשלט" באמצעים תרופתיים רגילים הינו אופציה מועילה וההחלטה האם לקבלה תלויה לחלוטין בהרגשתך ויכולתך לטפל בכאב. האשפוז לא יביא להחלמה מהירה יותר מהמחלה. לא ברור לי מקור במושג דיסק סטטי, הוא אינו מקובל כמונח רפואי.

28/04/2004 | 13:15 | מאת:

ראה תשובה קודמת אליך.