סיבוך שלאחר הזרקה אפידורלית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

18/11/2003 | 23:14 | מאת: אורית

ד"ר נכבד, ראשית, ברכות לפתיחת הפורום. אין ספק שחוות דעת נוספת תוסיף דעת ואולי תתן למתלבטים בפורום חיזוק או זוית ראייה נוספת להתלבטותם. תבורך על היוזמה ויוברכו אנשי דוקטורס. ועכשיו- לעניינו: אבי בן 45, עבר מספר ניתוחי עמוד שדרה בגובה מותני מסוג למינקטומי, דיסקטומי ונסיונות איחוי כושלים עם עצם עצמונית, עצם מבנק העצמות ופלטינות (כל הנסיונות הקודמים של הלוגרפט ובנק העצמות נשברו באופן עצמאי) ובסוף בשל כאבים מתמשכים הוצאו הפטינות שהצרו את הרצס. עיסוקו היה תמיד בישיבה לא מאומצת משולבת בהליכה. לאורך כל השנים של הניתוחים הוא סבל מכאבים עזים ברגל שמאל וירידה נוירולוגית שנחוותה על ידו כנימול, הרדמות של הרגל, תחושה של רגל גסה וכו'. לאחר הניתוח הרביעי והאחרון (עד כה), הוא אכן חש רווחה מסויימת בנושא הכאב ברגל שמאל, אולם כבר בחדר התאוששות הוא התלונן על כאבים וירידה בתחושה ברגל ימין, דבר שלא היה מוכר לרופאים כי הוא לא התלונן מעולם על רגל ימין. בבדיקה שנערכה בהתאוששות אובחן כי יש חולשה מסויימת אולם אף אחד לא התייחס לכך בכובד ראש. לאורך השנים האחרונות הוא מטופל בנרקוטיקה מסוג: MCR , PERCODAN, OXYCOD ומדבקות דורה -ג'סיק. בנוסף הוא מטופל בזריקות אפידורל אחת לחודש בערך , תלוי על פי רמת הכאב.ההזרקה האחרונה הסתבכה מעט וגרמה לחום סיסטמי, המטומה באיזור עם נפיחות וחולשה יתרה בשתי הרגליים ולפיכך אושפז בחשד לזיהום שנשלל בMRI .הוסבר כי שטף הדם הוא שייצר את החום והחולשה והוא נשלח הבייתה לערוך CT, מיפוי ובדיקות דם חוזרות (שקיעה ולויקו'). במהלך האישפוז בבדיקת הMRI נכתב כי " מצב לאחר למינקטומיה רחבה בגובה L5-S1 עם צניחה יתרוגנית של השק הדורלי לאחור. שינויים קשים בין חולייתיים וכן שינויים ניווניים במרווח בגובה שלאחר הניתוח" הייתי מבקשת לדעת מהי צניחה יתרוגנית והאם יש לה השפעה כלשהי על מצבו וכן מה מהות השינויים הקשים הבין חולייתיים???? האם לדעתך יש בית חולים ציבורי בישראל שיהיה מוכן להכניס ראש בריא למיטה חולה ולנסות לראות בחולה כזה אתגר ולנסות לפתור את הנושא ?? לתשובתך אודה מאד. אורית

18/12/2003 | 22:01 | מאת:

לשאלתך הראשונה: צניחה איאטרוגנית משמעותה כי השק בתוכו נמצאים שרשי העצבים בגב התחתון כבר אינו עטוף ב"צינור" גרמי שנכרת בניתוחים הקודמים שאביך עבר ( פעולה הקרויה למינקטומיה). כתוצאה מכך הוא נפוח יותר בשל נוזל השדרה הממלא אותו ולכן הוא מתבלט אחורנית ולעיתים הוא מעט צנוח. אין לתופעה זו כל קשר לכאבים שאת מתארת והיא בבחינת ממצא אפשרי בחולים שעברו למינקטומיה. השינויים הניווניים שתיארת מתייחסים למראה הדיסקים הבינחולייתים שעל פי הגדרות מסויימות נראים כך. תופעת ניוון הדיסק קורית כמעט בכל אחד לאחר גיל מסויים ואין לה ברוב המקרים שום משמעות חולנית. לשאלתך השניה: אכן, תיאור מצבו של אביך נוגע ללב (כמו גם רצונך לעזור לו). מנסיוני, אנשים שעברו מספר רב של ניתוחים חוזרים בגבם וסובלים בעיקר מכאב כרוני שאינו נובע בצורה ברורה וחד משמעית מממצא ברור שניתן "לתקנו" בניתוח, לא יסתייעו בניתוח נוסף גם אם ייעשה בידי מנתח מוכשר במיוחד.