היצרויות בעמוד השידרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

12/04/2004 | 21:26 | מאת: רונית

ד"ר שלום! אבקש לדעת מהי מחלה ניוונית של עמוד השידרה? האם זה בעיה מולדת שמתפרצת בגיל מסוים שגורמת להיצרות של עמוד השידרה והאם פריצות דיסק גורמות ללחץ על עמוד השידרה?, אולי זה יכול לנבוע כתוצאה מחבלה או הרמת מסע כבד? בבדיקות סיטי וMRI התגלו מס' פריצות דיסק ולחץ על "השק הטאקלי" (מה זה שק טקאלי) בחוליות באזור הצואר וכן התגלה הצרות של עמוד השידרה ,יש לציין שאני רק בת 49 ויש לי כאבים חזקים בכל איזור הגב העליון ואף התחתון,אין לי מנוחה אפילו בלילה היד שלי נרדמת ומנומלת וכבדה לי מאוד, האם המצב יכול להידרדר גם לאזור התחתון של הגב , כמו כן בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבי רגליים כמו כאבי חולשה האם יש קשר לגב? ולכל השאלות ששאלתי -האם יש פיתרון קבוע לבעיות שקשורות במחלות עמוד השידרה? והאם טיפול אלטרנטיבי כמו שיאצו ,דיקור ,כירופרקטיקה יכול להועיל לי או אפילו לרפא את זה? אני לוקחת הרבה כדורים להרגעת הכאבים וזה עוד דבר שמציק לי כגון " טרמדקס, סלוקוקוס כמו כן אני התחלתי טיפול למניעת לחרדות "באפקסור" האם יכול להיות התנגשות של התרופות יחד? אודה לתשובותך בהקדם, מאחר וקבעו לי תור רק בעוד חודשיים (זה המון זמן) במרפאת עמוד שידרה. רונית המיואשת...

12/04/2004 | 21:57 | מאת:

מחלה ניוונית של עמוד השדרה היא למעשה אוסף של מצבים שהמשותף להם: שחיקה ניוונית בחלקים השונים של עמוד השדרה. הביטויים הקליניים למחלה זו נעים בין כאב מסוגים וצורות שונות, דרך תחושות הנובעות מגירוי עצבי (זרם, נימול, ירידה בתחושה ועוד..) ועד הפרעות פונקציונליות הנובעות מלחץ על שורשי העצבים. לצערי אין לי יכולת לאתר במדוייק את הסיבה לבעיה אצלך (כמו אצל אחרים הפונים לפורום זה בבעיות דומות) כיוון שחלק חשוב מהאבחנה נרכש ע"י שאלת השאלות הנכונות, בדיקה גופנית מדוקדקת ועיון בצילומים ובבדיקות שונות שתצטרכי לבצע. לגבי שאלתך בנושא צורות הטיפול - אין לי יכולת לענות שכן טיפול נכון וטוב נקבע לאחר האבחנה ולא לפניה. כך שלסיכום, תצטרכי להגיע למומחה גב מצויידת בכל הבדיקות (והשאלות) וכולי תקווה שתיעני לשביעות רצונך המלאה. בהצלחה.