פריצת דיסק מותנית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

11/04/2004 | 07:47 | מאת: שאלה

הייתי מעוניין לדעת מה זה בדיוק פריצת דיסק מותנית ? מה הסיבות לכך? כמה זמן זה עלול להשאר? האם יש טיפול לבעיה? אם כן,תרופתי או כירורגי? רב תודות לך

12/04/2004 | 10:04 | מאת:

מצב בו יש חריגה של חומר סחוסי המצוי בחלל שבין שתי חוליות סמוכות. החומר גורם לגירוי דלקתי של אחד מהשורשים ה עצביים המגיעים לרגל וכתוצאה מכך יש כאב חזק המקרין לרגל בצד המעורב. לגבי סיבות, יש הרבה תיאוריות המנסות להסביר מדוע זה קורה ואין כיום דיעה חדמשמעית לגבי זה.

12/04/2004 | 10:05 | מאת:

מצב בו יש חריגה של חומר סחוסי המצוי בחלל שבין שתי חוליות סמוכות. החומר גורם לגירוי דלקתי של אחד מהשורשים ה עצביים המגיעים לרגל וכתוצאה מכך יש כאב חזק המקרין לרגל בצד המעורב. לגבי סיבות, יש הרבה תיאוריות המנסות להסביר מדוע זה קורה ואין כיום דיעה חדמשמעית לגבי זה.

12/04/2004 | 12:32 | מאת: חג שמח

תודה האם זאת בעיה שמצריכה טיפול או שאפשר לחיות עם זה ככה? האם זה יכול להחמיר? כשאתה אומר "חריגה של חומר", החומר שזה מתייחס זה למיאלין? תודה שוב