התייעצות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

08/04/2004 | 20:20 | מאת: נגה

שלום, אימי בת 52 וסובלת מכאבי גב תחתון (בעיקר מצד שמאל) כאבים עזים..וחזקים במיוחד... באבחון ראשוני - בליטת דיסק. מה הטיפול היעיל ביותר לפי דעתך נגד כך? מה דעתך לגבי טיפול ב IMS ובלייזר? (כמה אחוזי הצלחה יש ומה הסיכונים) מה יעיל יותר כירופרקטיקה או לייזר?? האם לאחר טיפול כזה זה יכול לחזור ? אודה אם תוכל לחזור אליי אם תשובות מפורטות עד כמה שניתן בהקדם. תודה מראש.

12/04/2004 | 10:20 | מאת:

כפי שהוסבר כאן בעבר, "כאבי גב" הוא מונח מאוד כללי שלא מעיד על הבעיה ו"בליטות דיסק" אינו אבחנה. לפיכך אין ביכלתי להמליץ על טיפול מסויים כלשהו מבלי לדעת מה המחלה. אוכל רק לומר כי לייזר נמוך עוצמה הוא כלי טיפולי שלא הוכח לגביו, במחקרים מבוקרים, כי יש בו יעילות כלשהי.