שבר בצוואר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

24/12/2003 | 16:42 | מאת: ירון

שלום רציתי לדעת מה הטיפול המומלץ לשבר בחוליות C6 -C7 אפשר לציין כי הסתובבתי עם השבר כשבוע היות ולא גילו זאת בצילום הראשון ומה המשמעויות להמשך בברכה

24/12/2003 | 20:19 | מאת:

המשמעות העיקרית של שברי עמוד שדרה יכולה להיות אחת מהבאים: 1. כאב הנמשך תקופה מסויימת עד לריפוי השבר 2. התחברות השבר בעמדה לא תקינה שעשויה לגרום לבעיות בעתיד. 3. פגיעה עצבית בדרגות משתנות עד לשיתוק מלא. למזלנו, מרבית שברי עמוד השדרה נכללים בקטגורחה מס' 1 או 2. מיעוטם נכנס לקטגוריה מס 3. כאשר גורם השבר לפגיעה עצבית או לפגיעה משמעותית בצורת עמוד השדרה קיימת אינדיקציה לניתוח. במצבים בהם הפגיעה יכולה להישלט באמצעים חיצוניים (חגורות ואמצעים דומים) ייעשה כך הדבר. מדבריך לא ברור באיזה סוג של שבר מדובר לפיכך לא אוכל להתייחס עניינית לסוג הטיפול המומלץ