קיבוע מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

17/12/2003 | 12:39 | מאת: שמואל

שלום רב רציתי לשאול לגבי קיבוע מותני בגישה אחורית האם הניתוח מסובך? מה אחוזי הצלחה בניתוחים כאלה? מה היא תקופת ההחלמה מניתוח כזה פחות או יותר? מה המגבלות בחיי היום יום לאחר מספר חודשים מהניתוח במידה והצליח (הרמה, ריצה , רכיבה על אופניים..)? תודה מראש.

18/12/2003 | 21:45 | מאת:

ניתוח לקיבוע מתני בגישה אחורית יכול להיעשות בשתי שיטות עיקריות: 1. החדרת ברגים ("פלטינות") אל תוך החוליות וחיבורם במוטות. 2.כריתה מלאה ושלמה של הדיסק הבינחולייתי והחדרת משתל מיוחד הממלא את החלל בו היה הדיסק ותפקידו לשמש אמצעי לחיבור והדבקת חוליה אחת אל השניה. כל קיבוע משלב בתוכו שני מרכיבים: משתל ( מהסוגים שפורטו לעיל) ועצם שתפקידה בסופו של דבר הוא החשוב ביותר שכן היא תהיה בסופו של דבר לדבר המחבר חוליה אחת אל רעותה. ניתוחי קיבוע נחשבים לניתוחים מורכבים אבל לא המסובכים יותר ביחס לניתוחים אחרים שאנו מבצעים בעמוד השדרה. ניתוח ממוצע יימשך בד"כ בין שעתיים לשלוש, הוא יבוצע בהרדמה כללית ולאחריו ישהה החולה כשלושה עד ארבעה ימים בבית החולים. העלמות מרבית הכאב שלאחר הניתוח צפויה להתרחש כשלושה עד ארבעה שבועות לאחריו. אחוזי ההצלחה בכל הקשור לחיבור החוליות בהנחה שננקטה טכניקה ניתוחית טובה ונכונה, גבוהים. חשוב להזכיר כי מטרת הניתוח לגרום לחיבור של חוליה אחת לשניה. הוא יצליח (במובן של העלמות הבעיה) רק אם סיבת הכאב נובעת ממחלה באחד מהמרכיבים הקושרים את החוליות המעורבות.

19/12/2003 | 12:16 | מאת: שמואל

לד"ר אוחנה שלום . תודה על התשובה. רציתי לשאול בהקשר לקיבוע והוצאת הדיסק, מה קורה במידה ואחרי הניתוח מתפתח זיהום ? מה עושים והאם זהו סיכון גדול ? והשאלה השניה מה ההגבלות של קיבוע חוץ מכיפוף? ושוב תודה.