ספונדילוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

12/02/2004 | 13:06 | מאת: a.r

שלום רב ד"ר, סבתא שלי בת ה- 83 ממתינה לניתוח להסרת גידול בשלפוחית השתן (TUR-T) שיהיה בהרדמה ספינאלית ובעזרת ציסטוסקופ. השאלה שלי היא האם ההרדמה הספינאלית לא תפגע באותן חוליות. ב- C.T עמ"ש מותני שנעשה בחוליות L1-S1 (שנת 1996): L1-L2: זיזים גרמיים קדמיים קטנים. דיסק ותעלה שמורים. L2-L3: מבנה שמור. L3-L4: זיזים גרמיים קדמיים קטנים. דיסק ותעלה שמורים. L4-L5: היצרות ניכרת של המרווח הבין חולייתי. תופעת ואקום ניוונית בדיסק עם בלט אחורי ולחץ על השק התקאלי. הבלט גדול וגורם למחיקת שומן. L5-L6: היצרות של התעלה. בלט דיסק אחורי עם הסתיידות גסה ולחץ על קידמת השק התקאלי ועל מוצא השורש S1 משמאל. יש לציין שהיום רק לעיתים רחוקות יש כאבי גב. תודה רבה.

12/02/2004 | 21:57 | מאת:

כמות החומר בו משתמשים במהלך זריקה אפידורלית אינה משמעותית מבחינת יכולתה לגרום ללחץ על חוט השדרה. מתאורך איני סבור כי הפעולה עשויה לגרום לנזק לסבתך בכל הקשור לעמוד השדרה שלה. בהצלחה ורפואה שלמה.

12/02/2004 | 22:27 | מאת: a.r