בלט דיסק ואפידורל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

21/12/2003 | 22:44 | מאת: ויקי

בעקבות כאבי גב חריפים והקרנה על הרגליים, עשיתי CT ואובחן אצלי בלט באזור החוליות L4-L5 , לקחתי תרופות לשיכוך כאבים ( אורטופן, ויוקס) במשך תקופה התרופות עזרו לטובה אך עדיין, יש לי קצת כאבים מאחורי רגל ימין , רופא המליץ לי לעשות זריקת אפידורל באיזור ולאחר תקופה לעשות שוב זריקה, שאלתי היא האם ישנו סיכון בזריקות אילו? כמו כן על מה על הרופא לדעת לפני הזריקות? בתודה ויקי

22/12/2003 | 22:27 | מאת:

ריקת האפידורל נועדה להרגיע כאב שמקורו בגירוי דלקתי של שורשי העצבים. הפעולה כרוכה בסיכון מסויים בעיקר לחדירת זיהום אולם הסיכוי לסיבוך זה נמוך מאוד. יש ליידע את הרופא המבצע באם הנך נוטלת תרופות לדילול דם, אספירין, קומדין וכדומה. בנוסף יש ליידעו לגבי רגישויות לתרופות הרדמה ומחלות רקע כלליות.